Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Μετά από επαφές του βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία του αλιευτικού καταφυγίου Ροβιών, οι εξελίξεις δείχνουν ότι το έργο προχωρά ομαλά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή:

Σε αυτή τη φάση, για το έργο, που έχει λάβει προέγκριση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και του οποίου φορέας υλοποίησης είναι ο ΕΟΤ, έχει σχηματιστεί η μελέτη, η οποία πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό στις 9 Ιουλίου. Η μελέτη έλαβε της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής ως προς τη χωροθέτηση και έτσι τώρα αναμένεται και η γραπτή γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΓΕΝ, ως είθισται.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι το Υπουργείο Υποδομών ενδιαφέρεται να προβεί σε ακτομηχανική διερεύνηση, ώστε να διασφαλίσει ότι η ακτή δεν πρόκειται να επηρεαστεί.
Σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή για τυχόν πρόκληση καθυστερήσεων εξαιτίας αυτής της παρέμβασης, έλαβε την απάντηση ότι είναι μάλλον απίθανο, εφόσον δεν πρόκειται για νέα μελέτη.

Ως προς τον προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος που ζήτησε ο κ. Κεδίκογλου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι μέχρι τις αρχές Οκτώβρη περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η χωροθέτηση και η παραχώρηση στο Δήμο.

Ενθαρρυντικό για το ρυθμό του έργου κρίνει τέλος ο βουλευτής το γεγονός ότι το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε μια καινοτόμα διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι επί των διαδικασιών, καθώς έχει συσταθεί μια Επιτροπή με Πρόεδρο τον κ. Πουσσαίο, Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, και μέλη από τα επτά συναρμόδια υπουργεία, αντί της χρονοβόρας διαδικασίας να αποστέλλεται και να αναμένεται η γνωμοδότηση από κάθε ένα υπουργείο.

Ο βουλευτής παραμένει σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο αναμένοντας μέχρι τις αρχές Οκτώβρη την έγκριση της χωροθέτησης και την παραχώρηση του έργο στο Δήμο.

 

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας