Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εγκύκλιο προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με αφορμή την έναρξη των φετινών Κατηχητικών-Νεανικών Ενοριακών Συνάξεων απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητρoπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, η οποία πρόκειται να αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Τοπικής μας Εκκλησίας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010.
Ό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος
Ό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος
Επιπλέον την ερχομένη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 το απόγευμα, στον ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι, έχει προσκαλέσει σε σύναξη όλους τους Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως, για να τους δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες για την ανάπτυξη του κατηχητικού έργου, καθώς και τα επίσημα έγγραφα διορισμού τους.
 Κατωτέρω παραθέτουμε την υπ’ αριθμ. 52 Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, για την έναρξη των κατηχητικών:
 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 52η
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 
Προς
Τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό
της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων
 
Θέμα: «Έναρξη των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως».
 
Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
 Με τη Χάρη και την αγάπη του Φιλανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ξεκινούμε και πάλι εφέτος, στην έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού έτους, την κατηχητική μας προσπάθεια, ως Τοπική Εκκλησία του Χριστού, για την σωτηρία του κόσμου και την γνωριμία των νέων ανθρώπων με τον Χριστό.
Σ’ αυτό μας τον αγώνα, που είναι κοινός, θέλω να συνδράμετε, έκαστος κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του και όλοι μαζί, κυρίως, δια της προσευχής.
 Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι αρχίζει ἡ λειτουργία των Κατηχητικών - Νεανικών Συνάξεων σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως και σας παρακαλώ να βοηθήσετε στην προσέλευση των νέων παιδιών μας σ’ αυτές.
Σε μια εποχή που διακρίνεται, ως επί το πλείστον, από πνεύμα αδιαφορίας για τον Χριστό και το άγιο Σώμα Του, την Εκκλησία, από διάθεση για «χαλάρωση» και «καλοπέραση» και μονομερή επικέντρωση στην οικονομία και τον πλούτο, λέτε και είναι αυτά τα μόνα ουσιαστικά αγαθά της ζωής του ανθρώπου, καλούμεθα ως εκκλησιαστική κοινότητα να δώσουμε την μαρτυρία ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, ενός άλλου ήθους, που έχει ως κέντρο τη μία και μοναδική Αλήθεια, η οποία αποτελεί και τον κατ’ εξοχήν και ουσιαστικό «πλούτο» για τον άνθρωπο: το Πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού.
Καλούμεθα να προσφέρουμε απλόχερα, ιδίως στους νέους ανθρώπους, που αποτελούν την, όπως σωστά ισχυριζόμεθα, «χρυσή ελπίδα» όλων μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που μόνον Εκείνος μπορεί να τους «ξεδιψάσει» με το «ζων ύδωρ» της θείας διδασκαλίας Του.
Η Κατήχηση της Εκκλησίας έρχεται να διακονήσει αυτή την ουσιαστική ανάγκη των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των παιδιών και των νέων μας. Οι Κατηχητικές μας Συνάξεις, πρέπει να αποτελούν ουσιαστική πνοή ζωής, ώστε τα παιδιά μας να γίνουν συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή να ζήσουν το συναρπαστικό ταξίδι της ζωής, κοντά στο Χριστό.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, πάλι το λέγω, πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συντρέξουμε:
Οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες συνδέστε, παρακαλώ, τα παιδιά σας με την Ενορία τους. Προτρέψατέ τα να εγγραφούν στις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών, εκκλησιάζεστε κάθε Κυριακή μαζί τους.
Οι ανάδοχοι, αναλάβατε τον ουσιαστικό σας ρόλο έναντι των παιδιών που βαπτίσατε.
Οι δάσκαλοι, καθηγητές και διευθυντές των Σχολείων μας, συνεργασθείτε με τον Επίσκοπό σας και τους Ιερείς σας, αναπτύξατε τον σύνδεσμο των Σχολείων με τις Ενορίες σας.
Οι λαϊκοί κατηχητές και οι κατηχήτριες, αγαπήσατε το έργο που σας ανατέθηκε, διά του Επισκόπου σας και θεωρήσατε την διακονία σας αυτή ως έργο του ιδίου του Χριστού, μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας.
Οι Ιερείς, τηρήσατε την προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του τον Απόστολο Τιμόθεο και γινόμενοι, έκαστος υμών, «τύπος των πιστών εν λόγω, εν αναστροφή, εν αγάπη, εν πνεύματι, εν πίστει, εν αγνείᾳ» (Α΄ Τιμόθ. 4, 12), παραμείνατε συνεπείς στην κλήση και την αποστολή, την οποίαν ελάβατε από τον Χριστό, διά του Επισκόπου σας, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην οργάνωση και καλή λειτουργία της κατηχήσεως και της ιεραποστολής.
 
Τέκνα μου αγαπητά,
Σύνθημά μας σ’ αυτή την σπουδαία κατηχητική προσπάθεια, ας είναι ο στοργικός και εναγώνιος λόγος του Χριστού μας: «Άφετε τα παιδία έρχεσθε προς με και μη κωλύετε αυτά. Των γαρ τοιούτων εστίν η Βασιλεία των Ουρανών» (Λουκ. 18, 16).
Τελούντες την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας κατηχητικής μας προσπάθειας, παρακαλώ, να εύχεσθε, ώστε ο σπόρος του Λόγου του Θεού, που διά της κατηχήσεως σπείρεται στον κόσμο, να καρποφορήσει και να οδηγήσει ολόκληρη την Τοπική μας Εκκλησία, στη χαρά και τη δόξα της Βασιλείας του Θεού.
Καλή χρονιά και ευλογημένη!
Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μετά πάντων υμών, αδελφοί, Αμήν.
Ευχέτης Σας εν αγάπη πατρική
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος ΧρυσόστομοςΔημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας