Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία με επικεφαλής τη Σοφία Ντούρου γνωστοποιούν επιστολές της παράταξης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, καθώς και την τοποθέτησή τους στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε σχολεία της Χαλκίδας, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, η ΝΑΣ έχει επισημάνει προς τη Νομαρχία:
Σοφία Ντούρου.
Σοφία Ντούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της ασφάλειας του κτιρίου που στεγάζει τα Γυμνάσια 3ο, 6ο Εσπερινό.
Ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως ποιος νέος έλεγχος έχει γίνει, ποια συμπεράσματα έχουν προκύψει και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων.
Επισυνάπτουμε τη δήλωσή μας στο Ν.Σ. στις 1/10/8, όταν φέραμε το ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης, εκφράζοντας την ανησυχία μας για το κτίριο με βάση την έκθεση του ΟΣΚ αλλά και την πρόταση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης νέων κτιρίων για τα παραπάνω σχολεία.

Θέμα: προ ημερήσιας διάταξης στο Ν.Σ. της Τετάρτης 1/10/08, 3ο -6ο , Εσπερινό Γυμνάσιο

Επισκεφτήκαμε το 3ο και 6ο Γυμνάσιο στο οποίο από φέτος με απόφαση του κ. Νομάρχη στεγάζεται και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι επιλέχτηκε γιατί είχε καλύτερη πρόσβαση στους διαδρόμους και το προαύλιο όταν το 6ο Γυμνάσιο στεγάζεται στο 2ο όροφο και μέχρι πρόσφατα έκλεινε η πόρτα πρόσβασης στην αυλή. Θεωρούμε ότι το κριτήριο ήταν ότι οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου, παιδιά-αλλά και ενήλικες- που ταυτόχρονα εργάζονται και παλεύουν διπλά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου θεού και στοιβάχτηκαν σε ένα «υποβαθμισμένο» κτίριο.
Το σχολικό κτίριο, ένα από τα παλαιότερα της Χαλκίδας(1967) στεγάζει περίπου 850 μαθητές και των τριών Γυμνασίων. Όπως είδαμε, το κλειστό γυμναστήριο έχει μετατραπεί σε αποθήκη βιβλίων και η αυλή είναι απαράδεκτη για τόσους μαθητές. Απορούμε αλήθεια πώς θα μπορούσαν σε τέτοιο κτίριο να έχουν πρόσβαση μαθητές με κινητικά προβλήματα.
Ανησυχούμε πόσο ασφαλές είναι όταν στο έγγραφο του ΟΣΚ Α.Ε. αναφέρονται: Ρηγματώσεις που οφείλονται στον τρόπο κατασκευής του αρχικού φορέα.
Οξειδώσεις οπλισμού στις βάσεις κατακόρυφων φερόντων στοιχείων στο ισόγειο.
Στύλοι που βρίσκονται στο κλιμακοστάσιο και δημιουργούν κίνδυνο για τους χρήστες σε περίπτωση άμεσης εκκένωσης.
Μεγάλη τρωτότητα έναντι μελλοντικών ισχυρών δράσεων.
Αυτά όλα είναι γνωστά μήνες και το θέμα δεν ήρθε στο Ν.Σ. για την υλοποίηση του έργου ενίσχυσης στατικής επάρκειας.
Θεωρούμε ότι ούτε σύγχρονο ούτε «έξυπνο» είναι το σχολικό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ζητάμε να χτιστούν νέα σύγχρονα διδακτήρια για το 3ο ,το 6ο και το Εσπερινό Γυμνάσιο.


Χαλκίδα 13/11/09

Στο Ν.Σ. που πραγματοποιήθηκε 1/10/08 φέραμε προ ημερήσιας διάταξης το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το 3ο , 6ο και εσπερινό Γυμνάσια. Το κτίριο είναι ένα από τα παλαιότερα της Χαλκίδας και στεγάζει περίπου 600 μαθητές και των τριών Γυμνασίων.
• Σε έγγραφο του ΟΣΚ Α.Ε. που παρουσιάσαμε στο Ν.Σ. αναφερόταν: Ρηγματώσεις που οφείλονται στον τρόπο κατασκευής του αρχικού φορέα.
• Οξειδώσεις οπλισμού στις βάσεις κατακόρυφων φερόντων στοιχείων στο ισόγειο.
• Στύλοι που βρίσκονται στο κλιμακοστάσιο και δημιουργούν κίνδυνο για τους χρήστες σε περίπτωση άμεσης εκκένωσης.
• Μεγάλη τρωτότητα έναντι μελλοντικών ισχυρών δράσεων.
Αυτά όλα ήταν γνωστά μήνες πριν και το θέμα δεν είχε έρθει στο Ν.Σ. για την υλοποίηση του έργου ενίσχυσης στατικής επάρκειας.
Ζητήσαμε τότε να παρθούν άμεσα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών και των εκπ/κών αλλά και να χτιστούν νέα σύγχρονα διδακτήρια για το 3ο ,το 6ο και το Εσπερινό Γυμνάσιο.

Πέρασε ένας χρόνος μετά το Ν.Σ. και το θέμα ακόμα δεν ήρθε στο Ν.Σ. ώστε να παρθεί η απόφαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων.
Αυτές τις μέρες έπεσαν σοφάδες και παρουσιάστηκαν ρωγμές σε αίθουσες.
Ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως πώς έχει η κατάσταση , τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε και πότε!

πρόβλημα της στέγασης του 2ου Ν/γείου Δροσιάς
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως πώς προτίθεστε να λύσετε το πρόβλημα της στέγασης του 2ου Ν/γείου Δροσιάς.
Ήδη το ν/γείο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Π.Ε. Εύβοιας.
Ποιες ενέργειες γίνονται ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου σύγχρονου ν/γείου, τη μόνη απόφαση που θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που χρονίζει.
 Όπως ήδη γνωρίζετε πολλά ν/γεία στεγάζονται σε απαράδεκτα κτίρια εδώ και πολλά χρόνια και στην Χαλκίδα και σε άλλες περιοχές του νομού. Έχουμε φέρει το θέμα στο Ν.Σ. και θα το επαναφέρουμε όσο μικρά παιδιά 4-5 χρονών βρίσκονται «στοιβαγμένα» σε νοικιασμένα μαγαζιά ή παλιά σπίτια, χωρίς καν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, χωρίς προαύλια, χωρίς αερισμό, με τα νερά να τρέχουν στους τοίχους.
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας