Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σκύρου [ΔΑΟΣ] βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει και να σας προσκαλέσει στο αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα, το τελευταίο πάντα Σάββατο του Σεπτέμβρη στο νησί του Λυκομήδη.
Ο αγώνας του 11ου Ημιμαραθωνίου δρόμου, αποτελεί πια, μια θεσμική αθλητική συνάντηση για το νησί, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2010.
Λιμάνι Σκύρου
Λιμάνι Σκύρου

Το ιστορικό νησί της Σκύρου, διαθέτει ένα περιβάλλον ιδιαίτερης βιοποικιλότητας με σπάνια χλωρίδα και πανίδα μια και η μορφολογία του όπως διαμορφώθηκε από τις κλιματολογικές και ανεμοδυναμικές συνθήκες δημιούργησαν στο βόρειο μέρος της,
πευκόφυτες ακτογραμμές ενώ στο νότιο, το μοναδικό στο κόσμο δάσος από σφεντάμια σε σχήμα μπονσάι.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, οδήγησαν στη σκέψη ότι το αθλητικό πνεύμα οφείλει να ενώσει τις δυνάμεις του έμπρακτα σε αυτή την παγκόσμια έκλυση για την προστασία της γης . Κατόπιν τούτου, το διοικητικό συμβουλίου του ΔΑΟΣ με ομόφωνη απόφαση του προχωρά και σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.
Φέτος στην προσπάθεια του να συνδυάσει το αθλητικό ιδεώδες με την περιβαλλοντική συνείδηση {παίδων, εφήβων και ενηλίκων δρομέων, που θα λάβουν μέρος στον 11ο Ημιμαραθώνιο Σκύρου} πραγματοποιεί στην περιοχή Στόμα Μαλά Πεύκου την ίδια μέρα Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μμ., δενδροφύτευση 1000 δενδρυλλίων, γύρω από το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επισκεψιμότητας του Σκυριανού Αλόγου.

Στα πλαίσια αυτά, εγκαινιάζεται η νέα διαδρομή των 18 χμ όπωςορίζεται από, το λιμάνι Λιναριά, την παραλία Καλαμίτσα, τις περιοχές Φλέα, Αχίλι , Ασπούς, Μπάσαλες, Μαγαζιά, Μετόχι, Μανωλιά, Σλήνας εως πλατεία Χώρας Σκύρου.
Η νέα διαδρομή, φιλοδοξεί να αναδείξει και να προσφέρει στους δρομείς έναν αγώνα δρόμου μέσα από τις φυσικές καλλονές του κάμπου της Καλαμίτας και των ακτογραμμών {με θέα στο Αιγαίο} του οδικού δικτυού που ενώνει το λιμάνι με τη Χώρα, καθώς και να δώσει νέο παλμό, στην ενθάρρυνση των δρομέων κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα από τη συμμετοχή εθελοντών και κατοίκων των οικισμών.
Μετά το τελετουργικό της Αφής Φλόγας, η φετινή εκκίνηση ενηλίκων του Ημιμαραθωνίου των 18 χμ { από το τερματισμό στη Χώρα} θα έχουμε την τιμή να δοθεί από τον σκυριανό Ολυμπιονίκη κ. Κ Κοντομανώλη, στις 5:00 μμ από τη Λιναριά το Λιμάνι της Σκύρου.
Η δεύτερη παράλληλη εκκίνηση εφήβων των 9 χμ από τον τερματισμό θα δοθεί από προιστ.Αθλητ.ΕνόπλωνΔυν.Ασφαλ.Σωμ. κ. Σπύρο Ανδριόπουλο στις 6:00 μμ από τον οικισμό Ασπούς.
Η τρίτη εκκίνηση παίδων των 3,5 χμ από το τερματισμό θα δοθεί από τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ κ. Επαμεινώντα Αγγέλου στις 6:30μμ.απο τη θέση Μανωλιά.
Ο τερματισμός όλων των κατηγοριών δρομέων είναι στη κεντρική πλατεία της Χώρας της Σκύρου και αναμένεται να σηματοδοτηθεί από την άφιξης του πανευρωπαϊκού ποδηλάτη Mark Osborne που ολοκληρώνει την ίδια μέρα στη Σκύρο το γύρο της Ευρώπης με εκκίνηση από Οξφόρδη Αγγλίας .
Έτσι θα εγκαινιαστεί και η πρόθεση του ΔΑΟΣ να οργανώσει τον προσεχή Σεπτέμβρη αγώνα ποδηλάτου Δρόμου και Βουνού….

Στην πλατεία του νησιού μετά το πέρας του Ημιμαραθωνίου θα ακολουθήσει τελετή βραβεύσεων όπου θα απονεμηθούν …Μετάλλια τιμητικά διπλώματα και πκλακέτες , από τους κληθέντες επισήμους της Περιφέρειας, της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, το δασάρχη Κύμης-Αλιβερίου, τους μαραθωνοδρόμους και τους ολυμπιονίκες.
Η τελετή θα πλαισιωθεί από το χορευτικό δρώμενο της ομάδας χορού Συν-κίνηση θέμα -αθλητισμός και περιβάλλον-με θέμα -αθλητισμός και περιβάλλον-.
Η τζαζ μπάντα που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, θα δώσει μουσική σκυτάλη στο πάρτυ που θα προσφέρουν με τις μουσικές τους επιλογές οι δισκοθέτες των καφέ – μπαρ Σκύρου.
Χορός και σκυριανό κέρασμα για όλους!!
Από τη κεντρική πλατεία της Χώρας θα βρίσκεται και θα μεταδίδει ζωντανά το δημοτικό ραδιόφωνο της Σκύρου, τη κάλυψη του αγώνα, της τελετής και των εκδηλώσεων.
Φέτος ,Φυτέψτε και Τρέξτε, για το περιβάλλον, στη Σκύρο, μικροί και μεγάλοι -- βοηθήστε να μείνει πάντα πευκόφυτη, ,….. το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 .
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι συμμετοχές δηλώνονται έως και την προηγούμενη της τέλεσης του ημιμαραθωνίου η της δενδροφύτευσης στα τηλέφωνα 22220. 92 934 – 22220.92789 – 22220 93530
Συμμετέχοντες είναι αθλητές, μαθητές, πολίτες κάθε ηλικίας φύλλου και εθνικότητας.
Κίνητρο για να βρεθείτε πιο εύκολα κοντά στις παράλληλες δράσεις του, δίνει ο ΔΑΟΣ, εξασφαλίζοντας για μαθητές και τους γονείς του ένα πακέτο προσφοράς 35 ευρώ το άτομο, για το διήμερο του Ημιμαραθωνίου-Δενδροφύτευσης 2 - 3 Οκτωβρίου, στο οποίο περιλαμβάνεται το εισιτήριο του πλοίου 9 ευρώ – η διαμονή Σαββάτου στα 15 ευρώ και δωρεάν ένα γεύμα σε ταβέρνες του νησιού.
• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στα 22220 92 934---92 530-----92 789.

Η δυνατότητα πρόσβασης στο νησί καλύπτεται από καθημερινά δρομολόγια του λαϊκής βάσης Σκυριανού πλοίου << Αχιλλέας >>, από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια.
Τηλεφώνα εισιτηρίων…….22220 22 020 / 22220 91 790
Ειδικά για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου το -Αχιλλέας – θα τελέσει δρομολόγιο από Κύμη για Σκύρο στις 10 το πρωί.

Παράλληλα πτήση της Ολυμπιακής εκτελείται από Αθήνα - Σκύρο και από Θεσσαλονίκη- Σκύρο.
Τηλέφωνα κρατήσεων…..22220 91 790
 

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας