Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με επιστολή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Μαρίνος, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, την οποία κοινοποιεί στους: Ιατρικούς Συλλόγους όλων των νομών της Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί την κατάθεση ερώτησης στη βουλή, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα των ασφαλισμένων στο ΟΠΑΔ. 

Λάβαμε την απόφαση του συλλόγους σας, του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας σχετικά με τις οφειλές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ) και τα άλλα σοβαρά προβλήματα και ευχαριστούμε πολύ.
Σας ενημερώνουμε ότι ευθύς αμέσως καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη βουλή και θα προβούμε και σε άλλες ενέργειες για την ανάδειξη των προβλημάτων που θέτετε στην απόφασή σας.
Θεωρούμε εμπαιγμό την μεγάλη –πάνω από ένα χρόνο- καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων του ΟΠΑΔ.
Αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη η αφαίρεση πάνω από 200 εξετάσεων του καταλόγου του ΟΠΑΔ.
Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και γενικότερα των μονάδων υγείας που έχουν διαμορφώσει κατάσταση παραλυσίας στη λειτουργία.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις ελλείψεις στο ΙΚΑ και την άρνηση μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων γιατρών. Η κατάσταση αυτή αποδεικνύεται χρόνια και καταταλαιπωρεί τους ασθενείς, τους συγγενείς τους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει επιπρόσθετα τη μείωση των μισθών και την κατάργηση εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ανησυχούμε πολύ γιατί η άθλια σημερινή κατάσταση θα επιδεινωθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που προβλέπει την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των νοσοκομείων στους δήμους και τις περιφέρειες με σκοπό να επιβληθούν ακόμα πιο ακραία ανταποδοτικά, εμπορευματικά κριτήρια .
Τα παραπάνω αποτελούν αποτελέσματα:
Της αγιάτρευτης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και της μονάδες Υγείας ως επιχειρήσεις.
Της υποχρηματοδότησης της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Της πολιτικής που δουλεύει συστηματικά υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών ομίλων που εξαπλώνονται στον τομέα της Υγείας.
Το ΚΚΕ απαιτεί τώρα, άμεσα να εξοφληθούν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και να σταματήσει η σχεδιασμένη καθυστέρηση που δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα στους γιατρούς και στους ασθενείς. Αγωνίζεται πολύμορφα για την κατάργηση των βάρβαρων μέτρων αφαίρεσης πάνω από 200 εξετάσεων του καταλόγου του ΟΠΑΔ, για την αντιμετώπιση κάθε περικοπής σε αναγκαίες εξετάσεις για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία ασθενειών και αποκατάσταση της Υγείας.
Απαιτεί να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις Ιατρικού – Παραϊατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό έχει αποκτήσει πολύ επείγουσα σημασία. Είναι ζήτημα που αφορά τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και σ’ αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ, το ταξικό αγωνιστικό κίνημα και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας