Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Μαρίνος με κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκαν το Δήμο της Θήβας.

Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο βουλευτή του ΚΚΕ στην Εύβοια και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντώνη Τουλουμάκο υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Θήβας επισκέφτηκαν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής στο χωριό Λουτουφί και στην πόλη της Θήβας.
Ο Γιώργος Μαρίνος υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις ομιλίες του αναφέρθηκε στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και την ακούραστη φροντίδα για τα παιδιά. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις χρόνιες, μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία της ειδικής αγωγής και κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και την συνενοχή των συνδυασμών των δύο κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση, για την κατάσταση αυτή.
Σημείωσε ιδιαίτερα την ανεπάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Καυτηρίασε τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα προβλήματα στη μεταφορά των παιδιών από την περιοχή της Λειβαδιάς , την υποχρηματοδότηση των σχολείων που προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία τους.
Εδώ ακριβώς στα προβλήματα που αφορούν εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες εκφράζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και εξασφαλίζουν γι’ αυτή κονδύλια δισεκατομμυρίων Ευρώ , υποβαθμίζοντας συνεχώς τα σχολεία ειδικής αγωγής και γενικότερα τις συνθήκες για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν σχολεία ειδικής αγωγής και απαιτεί την εξασφάλιση άνετων , σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων , τη στελέχωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά , μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα , την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των παιδιών και την επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων.

Το κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επισκέφτηκε επίσης το Νοσοκομείο της Θήβας όπου για άλλη μια φορά διαπίστωσε τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα γενικότερα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου που έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων.
Ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι η επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι χρόνια , εκδηλώνεται σε όλες τις μονάδες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, καταδικάζει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε υποχρηματοδότηση και στηρίζει τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους που συγκεντρώνουν μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση των ασθενών και των οικογενειών τους.
Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που ευθύνονται για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων , την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων εκδηλώνεται με ιδιαίτερα αντιλαϊκό τρόπο στην Υγεία και στην Πρόνοια.
Η κατάσταση αυτή που βασανίζει χιλιάδες εργατικές –λαϊκές οικογένειες είναι κριτήριο πολιτικής στάσης και ψήφου στις τοπικές εκλογές, είναι κριτήριο Υπερψήφισης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που παλεύει αποφασιστικά για αποκλειστικά δημόσια -δωρεάν Υγεία , για πλήρη στελέχωση με μόνιμο Ιατρικό , Παραϊατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, για σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στην υπηρεσία του λαού.
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας