Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εξεδόθη και κυκλοφορεί το εγκόλπιο ημερολόγιο 2011 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
 Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2011 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο διηγηματογράφο της Σκιάθου και «άγιο των ελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμησή του (1911-2011).
 Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχαν, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ και ο εκλεκτός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Μαντάς, Δρ. Φιλολογίας.
 Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για τους αναγνώστες ευκαιρία για περαιτέρω μαθητεία στο ήθος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάνντη, αφού μέσα από τον Πρόλογο του Σεβασμιωτάτου, το κυρίως αφιερωματικό κείμενο του κ. Αγγέλου Μαντά, αλλά και από τα ψήγματα κειμένων του ιδίου του Παπαδιαμάντη, που συνοδεύουν τον κάθε μήνα του έτους, δίδονται οι απαραίτητες αφορμές για επιπλέον μελέτη του παπαδιαμαντικού έργου.
 Επιπλέον, δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ.
 Το Ημερολόγιο δύναται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217), ενώ υπάρχει ανηρτημένο και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο διαδίκτυο, στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.imchalkidos.gr/page.asp?pageID=364.
 Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας