Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Ηθικά δικαιωμένη» δηλώνει η Δήμαρχος Στυρέων, κ.Σοφία Μούτσου από την έγγραφη δήλωση του πρώην Δημάρχου Ζαχαρία Λέκα, η οποία βάζει τέλος στην μακρόχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ τους από το 2006.
Μούτσου Σοφία, Δήμαρχος Στυρέων
Μούτσου Σοφία, Δήμαρχος Στυρέων

Η έγγραφη δήλωση του κ.Λέκα έχει ως εξής:
¨Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (για πλημμ/τα) – μεταβατική έδρα Χαλκίδος
Δήλωση του κατηγορουμένου Ζαχαρία Λέκα εν όψει της ανακλήσεως της εις βάρος του μηνύσεως που υπεβλήθη από τη Δήμαρχο κ.Μούτσου.
Ανακαλώ και αποκηρύσσω τις εκφράσεις περί «άκρατης φιλοδοξίας» και «χρήσης γκαιμπελικών μεθόδων των ναζί» οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην αγωγή μου κατά της μηνύτριας και δηλώνω ότι τις θεωρώ προσβλητικές και απαξιωτικές για το πρόσωπο της. Από το δικόγραφο αυτό έχω παραιτηθεί και ασχέτως των διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεών μας και της διαφορετικής εκτίμησης των δημοτικών θεμάτων του Δήμου Στυρέων ότι η μεταξύ μας αντιπαράθεση θα πρέπει να περιορίζεται στα θέματα του Δήμου και σε κόσμιο επίπεδο, με σκοπό το κοινό καλό του Δήμου που υπηρετούμε και οι δύο.
Σας άνθρωπο και σαν γυναίκα τη σέβομαι, την εκτιμώ και την υπολήπτομαι, όπως και εκείνη πιστεύω ότι σέβεται και υπολήπτεται εμένα.
Η παρούσα να καταχωρηθεί στα πρακτικά του δικαστηρίου και να δημοσιευτεί στον τύπο.
Χαλκίδα, 22/9/10
Ο κατηγορούμενος Ζαχαρίας Λέκας».


Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρουμε ότι το 2006 η τότε δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος του κ.Λέκα, είχε δηλώσει την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2006 προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού εντύπου και ο κ.Λέκας ισχυριζόμενος ότι το έντυπο είναι συκοφαντικό εναντίον του είχε υποβάλλει δύο αγωγές εναντίον της κ.Μούτσου, ζητώντας συνολικά το ποσόν του 1 εκ. ευρώ ως αποζημίωση για «βλάβη της προσωπικότητάς του», αναφέροντας ότι η κ.Μούτσου «διακατέχεται από άκρατη φιλοδοξία προκειμένου να εκλεγεί Δήμαρχος», «δεν ορρωδεί προ ουδενός» και «χρησιμοποιεί τις γκαιπελικές μεθόδους των ναζί» για να επιτύχει την εκλογή της.
Κατόπιν των ανωτέρω η κ.Μούτσου θεωρώντας ότι οι παραπάνω εκφράσεις είναι σαφώς υβριστικές και συκοφαντικές εναντίον της προχώρησε σε αγωγές και μήνυση. Μετά την εκλογή της ως Δημάρχου το 2007 οι αγωγές αποσύρθηκαν αμοιβαίως αλλά η μήνυση εκ μέρους της κ.Μούτσου εναντίον του κ.Λέκα παρέμενε μέχρι χθες όπου ο πρώην Δήμαρχος αποφάσισε να κάνει τη δήλωση αποκήρυξης των προσβλητικών γραφομένων του ενώπιον του Δικαστηρίου.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας