Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, σχετικά με το θέμα της εξασφάλισης με ευθύνη της κυβέρνησης δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση για τους μαθητές της Κοινότητας Καφηρέα στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς και στο Γυμνάσιο – Λύκειο στην Κάρυστο.


 

 
Για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιάς στην Εύβοια, που μένουν στα γύρω χωριά (Πρινιά, Σχίζαλι, Θύμι) η μετάβαση στο σχολείο έχει γίνει ένα καθημερινό μαρτύριο. Τα παιδιά αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς περίπου 75 χλμ, αφού τα σπίτια τους απέχουν από το σχολείο περίπου 35 χλμ.. Το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι χωμάτινο, σε άσχημη κατάσταση και κατά τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές μεταφέρονταν από τα σπίτια τους στο σχολείο στοιβαγμένοι 6-7 σε αυτοκίνητα των γονιών τους, οι οποίοι εκτός της ταλαιπωρίας, επιβαρύνονταν με το κόστος της μετακίνησης.
Φέτος ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς ανέρχεται στους 10, η ηλικία τους κυμαίνεται από 6 έως 12 ετών και όλοι προέρχονται από περιφερειακά χωριά της Κοινότητας Καφηρέα (Σχίζαλι, Πρινιά, Θύμι, Καλαμάκι). Είναι φανερό ότι δεν μπορεί η μεταφορά των μαθητών να γίνεται με τον πρόχειρο και επικίνδυνο τρόπο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Για τους μαθητές της κοινότητας που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο συνεχίζεται η ταλαιπωρία αλλά και η οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους καθώς είναι αναγκασμένοι να διαμένουν στην Κάρυστο, αφού δεν υπάρχει καθημερινή σύνδεση της κοινότητας με την Κάρυστο για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Η δωρεάν, άνετη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά με λεωφορείο των μικρών μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς αλλά και των μαθητών που πηγαίνουν Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κάρυστο.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας