Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καταγραφή μουσικών τραγουδιών και χορών οργάνωσε ο σύλλογος "Τ'Αλωνάκι" , το διάστημα από τις 13 έως 17 Σεπτέμβρη, στα χωριά Άγιος Δημήτριος του Δήμου Μαρμαρίου και Κουρκουλοί του Δήμου Ελυμνίων. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.
Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου
Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου "Τ'Αλωνάκι"

Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε από το συνεργείο της ΕΡΤ3 και τη λαογραφική μουσικοχορευτική εκπομπή «Ο τόπος και το τραγούδι του», με το Γιώργο Μελίκη, η οποία και θα προβληθεί τον επόμενο μήνα σε δυο εκπομπές. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου, βρήκαν τους ανθρώπους που μίλησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μπροστά στις κάμερες, ενώ παράλληλα μέλη χορευτές του χόρεψαν ντόπιους χορούς, ντυμένοι με τις ανάλογες φορεσιές.
 Ήταν συγκινητικό και συνάμα σημαντικό να βλέπεις μεγάλους ανθρώπους να ξεδιπλώνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο μνήμες, ιστορίες, τραγούδια, σκοπούς και χορούς.
Η καταγραφή αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του συλλόγου να ερευνήσει τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας και να την προβάλλει όσο μπορεί.
Τα έξοδα των μουσικών και οι μετακινήσεις καλύφθηκαν από « τ ’Αλωνάκι», ενώ για τη φιλοξενία των ανθρώπων της εκπομπής συνεισέφεραν «τ’ Αλωνάκι», ο Δήμος Μαρμαρίου, ο Δήμος Ελυμνίων και ο πολιτιστικός σύλλογος Κουρκουλών «Ξηρονορίτης».
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνεργείο της εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του» και το Γιώργο Μελίκη, για την άψογη συνεργασία, αλλά κυρίως για το πάθος τους να προβάλλουν τη λαϊκή πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ακόμα όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στο να έχει επιτυχία αυτή η δραστηριότητα και βέβαια τους κατοίκους των παραπάνω χωριών για την αγάπη που μας έδειξαν.


 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας