Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία του κ.Σπύρου Σπύρου προς τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Σπύρου Σπύρου του Προκόπη, Δημοτικού Συμβούλου και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κονιστρών, κατοίκου Κονιστρών.
    
ΠΡΟΣ

Τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Διαμαντοπούλου Αικατερίνη, που κατοικοεδρεύει στη Λαμία, οδ. Υψηλάντη αρ. 1.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
α. Περιφερειακή Διοίκηση Ευβοίας,
Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, Ελ. Βενιζέλου και Βελισσαρίου 2, Χαλκίδα.
β. Υπουργείο Εσωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 15, Αθήνα.
γ. Μ.Μ.Ε Ν. Ευβοίας, Αθηνών – Φθιώτιδας.
δ. Γενικό Γραμματέα ΠΑΣΟΚ, Ιπποκράτους 20, Αθήνα.
ε. Γενικό Γραμματέα Ν.Δ, Ρηγίλλης 18, Αθήνα.
    ---------------------------
Κυρία Διαμαντοπούλου,
 όπως πολύ καλά γνωρίζετε με το υπ’αριθμ. 1171/2010 αμετάκλητο βούλευμα του Αρείου Πάγου [ΣΤ΄ Ποιν. Τμήμα] απορρίφθηκε η υπ’αριθμ. 177/2009 αίτηση του Δημάρχου Κονιστρών Δημητρίου Παπαναστασίου για αναίρεση του υπ’αριθμ. 1425/2009 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Γνώση του ως άνω βουλεύματος λάβατε στις 7-9-2010 [αριθμ. Πρωτ. 68485/9726--2/9/2010 Περιφερειακής Διοίκησης Ευβοίας] όπως μας ενημέρωσε ο νομικός σας σύμβουλος (κος Τομαράς). Παρά τη σοβαρότητα του ζητήματος και του επείγοντα χαρακτήρα εσείς μέχρι σήμερα δεν έχετε επιβάλει τις κυρώσεις που επιτάσσει ο ν. 3463/2006 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) [ΦΕΚ 114 Α /8-6-2006].
Σύμφωνα με το άρθρο 146 εδ. 2α ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α/8-6-2006) [έκπτωση εξαιτίας καταδικών] όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου.

Με το υπ’αριθ. 1425/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο επικύρωσε το υπ’αριθ. 89/2005 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο Δήμαρχος Κονιστρών παραπέμπεται αμετάκλητα για:
 1) απάτη, σε βαθμό κακουργήματος, που τελέσθηκε κατά συνήθεια και διαπράχθηκε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ, και
 2) ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως, που τελέσθηκε κατά συνήθεια και διαπράχθηκε κατ’ εξακολούθηση.

Ήδη σήμερα μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος και παρά τις επανειλημμένες μας υπενθυμίσεις, οχλήσεις και διαμαρτυρίες για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ουδεμία εξέλιξη παρατηρήθηκε.

Επειδή, η παραμονή του Δημάρχου στη θέση του ενέχει κινδύνους για το δημόσιο συμφέρον.

Επειδή, η μη θέση του Δημάρχου σε κατάσταση αργίας συνιστά αφενός κατάφωρη παραβίαση του ν. 3463/2006 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) αφετέρου συντελεί στη διασάλευση της τάξης στην τοπική κοινωνία λόγω και των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί θεμελιώδη θεσμό της δημόσιας ζωής των Ελλήνων και για να συνεχίσει να λειτουργεί ως υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας προϋποθέτει το σεβασμό όλων μας πολύ περισσότερο των θεσμοθετημένων οργάνων.

Επειδή, η καθυστέρηση εφαρμογής των επιβαλλόμενων κυρώσεων δημιουργεί ιδιαίτερους συνειρμούς και προβληματισμούς.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Σας καλώ να εφαρμόσετε άμεσα τις διατάξεις του ν. 3463/2006 άρθρο 146 παρ. 2α (ΦΕΚ 114 Α/8-6-2006) και να θέσετε σε αργία τον κ. Δημήτρη Παπαναστασίου Δήμαρχο Κονιστρών, που έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα για απάτη και πλαστογραφία.

Αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην σχετική έκθεση επίδοσης του.
Κονίστρες, 24-9-2010
Ο εξωδίκως δηλών


 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
d.d (28/9/2010 11:02:18 πμ)
http://www.konistra.gr/page.asp?pageID=557 Δηλαδή θέλει ο κ.Σπύου τώρα να κάνει υποδείξεις στην ελληνική δικαιοσύνη και να καταργήσειτην απόφαση των επιθεωρητών του ΟΑΕΔ κ των Ορκωτών Λογιστών μαζί?
ΑΛΕΚΟΣ Κ. (28/9/2010 11:10:04 πμ)
o κύριος Σπύρου γίνετε ρεζίλι με όλα αυτά τι τον κάνει να θέλει τον κύριο Παπαναστασίου έκτος, τι εχουν τάξει άραγε σε αυτήν την ισχυρή πολιτική δύναμη του Νομού μας.. ποιον τον κύριο Σπύρου φυσικά από πότε έγινε πολιτικός με άποψη..ας μας πει σε ποιον τομέα είναι καταξιωμένος , τι έχει κάνει για τον τόπο του,εκτός από μηχανισμούς συκοφάντισης μήπως παίζει τον ρόλο του Αρτέμη Μάτσα σε ελληνική ταινία,λοιπόν θέλω σαν αναγνώστης να στειλει στο EVIAPORTAL ένα απολόγισμό δικό του το τι έχει κάνει για την περιόχη καλό κ ο ίδιος πόσο Δυναμικός είναι στον τομέα της κατασκευής οχι ψευδών ειδήσεων αλλά στον επιστημονικό τομέα(κλάδο) που είναι..γιατι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια έλεγαν οι παππούδες μας..καληνύχτα κύριε Σπύρου ονειρά γλυκά και τριπλό το μαξιλάρι για χαλάρωση της σκέψης και του νου.
BOYTAS (28/9/2010 11:11:33 πμ)
Ο ΚΎΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΈΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΙΑ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας