Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δημήτης Κατσούλης, Δήμαρχος Αυλώνος, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο Θανάσης Μπουραντάς του Συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τους λόγους της απόφασής του:
Δημήτρης Κατσούλης
Δημήτρης Κατσούλης

Στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 θα είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με τον συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά.
Έχω ήδη διατυπώσει την άποψη ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες γιατί σε αυτές το διακύβευμα είναι η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, το Πρόγραμμα «Καλλικράτης». Σε αυτό το περίγραμμα πολιτικής αποστολής πρέπει να κινηθεί η συζήτηση και κυρίως η προσοχή των πολιτών. Από τις επιλογές του εκλογικού σώματος θα εξαρτηθεί σε μέγιστο βαθμό η υλοποίηση των στόχων της μεταρρύθμισης. Πρώτη προϋπόθεση ασφαλώς είναι η νίκη της περιφερειακής παράταξης που πιστεύει στην μεταρρύθμιση, που πιστεύει στην ανάγκη της αναδιάταξης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος, στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, στην επίτευξη των στόχων της ισχυρής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Για την Εύβοια οι περιφερειακές εκλογές έχουν επίσης ζωτική σημασία. Η Εύβοια, ο μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει πλέον την ευκαιρία να συμμετέχει δραστικά στην διαμόρφωση της περιφερειακής ενότητας, στην διάπλαση της αυτοδιοικητικής περιφερειακής συνείδησης και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες σύνθεσης για μία νέα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μία Περιφέρεια καινοτομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
Ασφαλώς η διαχρονική άρνηση της Πολιτείας να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές στον νομό, ιδιαίτερα τις οδικές και λιμενικές υποδομές, τις καθιστά πρωτεύον ζήτημα και υπό αυτή την έννοια οι διεκδικήσεις της Εύβοιας όχι μόνο δεν υποστέλλονται αλλά το αντίθετο, στο πλαίσιο της Αυτοδιοικητικής Περιφέρειας αποκτούν άλλη διάσταση. Τώρα εν πολλοίς δεν θα αποφασίζουν οι άλλοι μόνοι τους για μας αλλά θα συμμετέχουμε και εμείς στη διαμόρφωση και την λήψη των αποφάσεων. Αυτή είναι η κεφαλαιώδης διαφορά του σημερινού πολιτικού και διοικητικού συστήματος από αυτό που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» και καλούνται να υλοποιήσουν τα αιρετά όργανα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Εδώ λοιπόν η Εύβοια πρέπει να έχει δυνατή και αποτελεσματική φωνή, πράγμα που θα το πετύχει με ισχυρή εκπροσώπηση βασισμένη στην εμπειρία, την γνώση και την πρόσβαση σε νέες ιδέες σε νέα οράματα, σε νέους πολιτικούς δρόμους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για μια ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ σε μία ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ τίποτε δεν κερδίζεται αυτόματα, όλα προϋποθέτουν σκληρούς αγώνες διεκδίκησης, τέτοιους που η Εύβοια έχει ήδη αποδείξει, με την Νομαρχία Μπουραντά, ότι μπορεί να διεξάγει αλλά ταυτόχρονα απαιτούν και νέες δημιουργικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ευβοιώτη και σκυριανό πολίτη, τον ευβοιώτη και σκυριανό επιχειρηματία, τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες.
Σ’ αυτή την αποστολή, σε έναν νέο δρόμο για την Εύβοια, είμαι πρόθυμος να ανταποκριθώ. Η περιφερειακή παράταξη της οποίας ηγείται ο Κλέαρχος Περγαντάς μπορεί να οικοδομήσει την Αυτοδιοικητική Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, να υλοποιήσει τους μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους αξιοποιώντας την καινοτομία, τα ισχυρά πλεονεκτήματα όλων των περιφερειακών ενοτήτων και σε ότι μας αφορά της Εύβοιας. Για την Εύβοια και την Σκύρο εξάλλου είμαστε εδώ.

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Δημήτρης (27/9/2010 10:24:39 μμ)
φίλε Δημήτρη πατάς σε τεντωμένο σχοινί , αφού δεν σου βγήκε η δημαρχία , τελικά αποφάσισες αφού πρώτα πήρες θέση για συγκεκριμένο υποψήφιο , τώρα δηλώνεις ότι επιθυμείς την ψήφο όλων μας για να εκπροσωπήσης ποιούς τους νομοταγείς στο κόμμα ή τους αντάρτες :δύσκολο δρόμο διάλεξες τελικά.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας