Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Στερεάς:
Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας" ανακοίνωση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Οι πολίτες της περιφέρειας της Στερεάς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης». Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πλήξουν αποφασιστικά την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ. Αντί για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμισή τους και η επίσημη υπαγωγή τους σε κατώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν με εξωακαδημαϊκά και ψηφοθηρικά κριτήρια, επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από μια από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν καθηλώσει το Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ της Στερεάς, και όχι μόνο, σε μια στάσιμη κατάσταση. Με τη μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων να είναι συμβασιούχοι και να μη μπορούν να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που απαξιώνουν, εδώ και καιρό, συστηματικά τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να εμφανιστούν τώρα αποφασισμένες να τα καταργήσουν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς, καλεί με δήλωσή της τους πολίτες της Στερεάς σε εγρήγορση για το μέλλον των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της περιφέρειάς μας. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς θα υποστηρίξουν με κάθε μέσο την ανάπτυξη της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια της Στερεάς, η οποία με τη σειρά της θα υποστηρίξει την προοπτική μιας περιφέρειας που αναπτύσσεται ευημερώντας κοινωνικά και οικολογικά.

Δηλώνει χαρακτηριστικά: “Έχουμε στην περιφέρειά μας πανεπιστημιακά τμήματα που εξειδικεύονται στην περιφερειακή ανάπτυξη (Λειβαδιά) και στην εφαρμογή της πληροφορικής στη βιοϊατρική (Λαμία) και την ίδια στιγμή υποφέρουμε από την έλλειψη δημόσιου περιφερειακού σχεδιασμού για την οικονομία της περιοχής, από την πλήρη απουσία επιδημιολογικών στατιστικών για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών της περιφέρειας από φαινόμενα βιομηχανικής ρύπανσης, τύπου Ασωπού. Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς δε θα εναντιωθεί απλά αποφασιστικά στο να στερηθεί η περιφέρεια το πανεπιστήμιο. Θα δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του δημόσιου ρόλου του, με πρωτοβουλίες για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας έρευνας για την παραγωγής γνώσης για τις ανάγκες της περιφέρειας”.


 
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας