Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κ.Μαρκόπουλος κατά τη συνέντευξη τύπου, μίλησε για τους συκοφάντες του, για την απραξία της ηγεσίας της Περιφέρειας, έργα που χάθηκαν, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Θ.Μπουραντά και τους 2 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, αλλά και για το ρόλο της ΝΔ και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.
Ο Κ.Μαρκόπουλος με την υπεύθυνη Γρ.Τύπου, Στέλλα Φιλίππου
Ο Κ.Μαρκόπουλος με την υπεύθυνη Γρ.Τύπου, Στέλλα Φιλίππου

Μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος επισήμανε:

"Ένα σχεδόν χρόνο από τις τελευταίες εκλογές απέφυγα να ανοίξω πολιτικό διάλογο, γιατί θεωρώ πως δεν γίνεται διάλογος εν θερμώ. Αλλά σε «ψύχραιμους» καρούς…
Η ΝΔ υπέστη αξιοσημείωτη ήττα στις εκλογές για λόγους τόσο απόδοσης όσο και για λόγους προσωπικών συμφερόντων. Αλλά και γιατί πήγε στις εκλογές λέγοντας σκληρές αλήθειες, χωρίς υποσχέσεις.
Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, υποσχόμενος ανάπτυξη αυξήσεις και αλλαγές.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η χώρα βρίσκεται σε στάσιμο πληθωρισμό (ύφεση και πληθωρισμός), ανεργία, απόγνωση και κυρίως χωρίς ελπίδα…
Η κυβέρνηση εμφάνισε το μνημόνιο, με την Τρόικα, σαν σωτήριο και υποχρεωτικό και βαδίζει αιχμάλωτη δικών της επιλογών. Η αλήθεια είναι ότι η δανειοδότηση ήταν υποχρεωτική. Έγινε μεγαλύτερη λόγω ανεπάρκειας της κυβέρνησης. Όμως οι όροι δεν ήταν υποχρεωτικοί. Έγιναν δεκτοί γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε και δεν έχει τη δύναμη διαπραγμάτευσης.
Στην αρχή η άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει το μνημόνιο λοιδορήθηκε και κάποιοι μας είπαν λαϊκιστές. Σήμερα, οι περισσότεροι «βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω». Υποψήφιοι Περιφερειάρχες, όπως ο κ.Σγουρός αρνούνται το μνημόνιο, για να σωθούν. Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν καν να το συζητούν.
Μέσα σε αυτό το χρόνο, η ΝΔ άλλαξε αρχηγό. Στην εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά έπαιξα πρωταγωνιστικό ρόλο και σήμερα σας μιλάω με το θεσμικό αξίωμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, ιδιαιτέρως τιμητικό για τα 49 μου χρόνια. Δεν παύω όμως να είμαι, και να επιθυμώ να συνεχίσω, να είμαι βουλευτής της Εύβοιας. Και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ, για να μιλήσω για το νομό…
Πού βρισκόμαστε και προς τα πού βαδίζουμε;
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς πού βρίσκονται τα έργα του νομού;
Το ΕΣΠΑ, η δημόσια επένδυση
; Έχει γίνει κάποιο Περιφερειακό Συμβούλιο έστω, να δούμε τι γίνεται;
Έγιναν δύο συσκέψεις: Μια με τον υφυπουργό, κ.Αρναουτάκη και άλλη μια με τον υφυπουργό, κ.Μανιάτη. Αποτέλεσμα: Μηδέν.
Το μόνο έργο που περιγράφεται σε επίπεδο Γ.Γ. Περιφέρειας, κ.Διαμαντοπούλου είναι το ξόδεμα όλων των κονδυλίων διαφήμισης και προβολής ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Δηλαδή, διαφήμιση χωρίς έργα. Και μάλιστα όχι στα περιφερειακά ΜΜΕ των νομών μας.
Προχώρησε όμως και σε ακόμα μια ενέργεια. Ανακοίνωσε ΠΕΠ έργων Πολιτισμού, κουτσουρεμένο. Δε ξέρουμε αν ήταν όλο το ποσό, εγώ υποστηρίζω ότι λείπουν χρήματα. Ανεξήγητο πως εξαφανίστηκαν έργα (π.χ. Αγία Παρασκευή). Πού πήγαν τα αντίστοιχα κονδύλια;
Και βέβαια, για αυτά, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τις εφημερίδες.
Όφειλε όμως και κάτι άλλο. Αφού το Υπουργείο Πολιτισμού ενοποιήθηκε με το Τουριστικής Ανάπτυξης και τα ΠΕΠ έπρεπε να αθροιστούν… Δεν έγινε αυτό όμως… Και δεν υπάρχει και απάντηση στο ερώτημα.
Στον Τουρισμό είχαν συμφωνηθεί 18.839.000 ευρώ για έργα υποδομών, τα οποία αγνοούνται.
Και βέβαια, ο κ.Μπουραντάς που φιλοδοξεί να γίνει και πάλι Νομάρχης με το ένδυμα του Αντιπεριφερειάρχη πρέπει να μας πει τι έκανε για όλα αυτά.
Ιδιαίτερα ένα χρόνο τώρα που κυβερνά το κόμμα του και δεν έχει άλλοθι μη συνεργασίας.
Και βέβαια οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές εκτός από ερωτήσεις στην κυβέρνησή τους, που πρέπει να κάνουν, ας ασκήσουν και πιέσεις.
Από τις πιέσεις, η Εύβοια θα ωφεληθεί. Μόνο έτσι θα τους υπολογίσουν παραπάνω.
Σε εμάς, τη ΝΔ τώρα ανήκει ο ρόλος του ελέγχου της κυβέρνησης. Θα το πράξουμε με ουσία. Χωρίς κραυγές πολιτικής υστερίας. Προσωπικά τώρα ξεκινώ την ουσιαστική μου αντιπολίτευση στο νομό. Πρώτα με ερωτήσεις και ομιλίες στη βουλή και δεύτερον με στήριξη σε όλα τα ψηφοδέλτια που έχουν την κομματική στήριξη της ΝΔ".

Περί συκοφάντησης κατά του προσώπου του και άλλων ζητημάτων της Εύβοιας
Εκτός όμως της εισήγησής του ο κ.Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας, Κατερίνα Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως «είναι ακατάλληλη έως και προσβλητική για την Εύβοια».
Σ’ ότι αφορά το Φυσικό Αέριο
, ο βουλευτής τόνισε πως τόσο η Δημοτική Αυτοδιοίκηση όσο και οι υπόλοιποι φορείς της Εύβοιας πρέπει να διεκδικήσουν την κατασκευή δύο Μονάδων στην περιοχή του Αλιβερίου, που θα εξυπηρετεί το Νότιο Σύστημα της χώρας και εφόσον ο αγωγός γίνεται.
Αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του, ο Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε και για όσες κατηγορίες επέρριψαν στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη θητεία του. «Ξέρω ότι κατηγορήθηκα. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από όσα ακούστηκαν τις αρχές του έτους. Στο πόρισμα του ΕΟΤ δεν υπάρχει καν το όνομά μου. Στα δικαστήρια θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις όσοι εξαπέλυσαν επίθεση στο πρόσωπό μου… Τότε δε χαμογελούσα, αλλά έπρεπε αν υπομείνω τη λάσπη και να μην παίξω το παιχνίδι τους. Η πολιτική θέλει μεγάλο κουράγιο…. Άφησα πλεόνασμα το ταμείο του ΕΟΤ 6 εκ. ευρώ το 2009. Αλλά υπομονή, το επόμενο 6μηνο θα έχουμε και άλλες γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το πώς και από ποιους στήθηκε το σκηνικό εις βάρος μου».
Σχετικά με το γεγονός ότι διόρισε ή όρισε αρκετούς συμπολίτες του σε Διοικητικά Συμβούλιο κρατικών φορέων
, ο κ.Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «ενδεχομένως να είχε αξία να είναι καμιά 25αριά συμπολίτες μας σε Δ.Σ. και να αναπνέουν κυβερνητική εμπειρία…»
 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας