Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά τη Λαμία, έρχεται Εύβοια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς. Θα περιοδεύσει στο νομό το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες.
Ο Κλέαρχος Περγαντάς υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Κλέαρχος Περγαντάς υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Λαμία συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Απόστολο Καραναστάση και τη Διοικούσα του Τμήματος, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστο Κόρκο και το Δ.Σ. καθώς επίσης με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Παρασκευή Σκιαδοπούλου, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.
Με τους φορείς και τους εκπροσώπους τους ο κ. Περγαντάς συζήτησε θέματα αιχμής που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την διαμόρφωση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Ειδικότερα στο ΤΕΕ αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα του Κεντρικού Οδικού Δικτύου και τέθηκε σειρά προτεραιοτήτων όπως:
Η άμεση έναρξη του ΕΣΠΑ και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ και η κατασκευή του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο
Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ για το δρόμο Θερμοπύλες – Άμφισσα – Αντίριο και η άμεση κατασκευή του τμήματος Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, η δημιουργία ΒΙΟΠΑ για την ορθή χωροθέτηση των δραστηριοτήτων καθώς και η αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο το ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου ώστε να υπάρξει διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό.
Ακολούθως στο Εργατικό Κέντρο τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Επίσης το Ε.Κ. έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή του ΕΣΠΑ, της δημιουργίας νέας ΒΙΠΕ που θα συμβάλει τόσο στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού της Στυλίδας.
Τέλος εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Κλέαρχου Περγαντά με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ κ. Παρασκευής Σκιαδοπούλου, την Διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.
Η ατζέντα περιελάβανε τα ζητήματα που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των δομών Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία τους με στόχο την αναβάθμιση της παροχή υπηρεσιών στους πολίτες καθώς και η κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου της Λαμίας.
 
 
Πρόγραμμα επίσκεψης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην Εύβοια
 
Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τη Χαλκίδα.
Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στις 12 το μεσημέρι στο Τεχνικό Επιμελητήριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στη 1 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
 Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας