Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτει την άποψή του για τα φωτοβολταϊκά στην περιοχή Αλιβερίου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Κώστας Μιχαήλ
Κώστας Μιχαήλ

 Με τη συγκεκριμένη επένδυση κρύβουν την αλήθεια από το λαό της περιοχής.
 Οτι στα πλαίσια της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ως το τέλος του χρόνου, ακόμη κι αν σήμερα φαίνεται ότι κατά 51% το έργο θα ελέγχεται από τη ΔΕΗ, στην πορεία το πάνω χέρι θα έχει η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία AES (ή όποια άλλη πολυεθνική επιλεγεί τελικά).
 Η διάθεση χιλιάδων στρεμμάτων στους ιδιώτες για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των αντιαγροτικών κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και μείωση της αγροτικής παραγωγής. Ταυτόχρονα, είναι σχέδιο εξαπάτησης των αγροτών ότι έτσι θα αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες από τη μείωση - κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, αφού είναι πολύ συγκεκριμένο το ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, που προσδιορίστηκε στα 2.567 MW, ενώ ήδη οι κατατεθειμένες αιτήσεις ξεπερνούν τις 20.000ΜW, γεγονός που φανερώνει ότι οι αγρότες εμπαίζονται από την κυβέρνηση και ότι μπαίνουν σε νέες μεγάλες περιπέτειες.
 Παράλληλα, οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά), έχουν εξασφαλίσει μακροχρόνια συμβόλαια εγγυημένης απορρόφησης της παραγωγής τους με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις άλλες μορφές ηλεκτροπαραγωγής.
 Αυτήν την υπέρογκη διαφορά θα την πληρώνει ο καταναλωτής με την αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τελικά, οι πραγματικά ωφελημένοι θα είναι οι τράπεζες, που σήμερα χορηγούν «πράσινα δάνεια» (απαιτώντας εκχώρηση στην τράπεζα της σύμβασης που θα συνάψει το λαϊκό νοικοκυριό με τη ΔΕΗ είτε προσημειώσεις ακινήτων) και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα αναλάβουν δουλειές δισεκατομμυρίων.
 Αυτοί οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την περιοχή και τη χώρα, χειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ της περιοχής.
 Μόνο η πολιτική απομόνωση και η καταδίκη αυτών των δυνάμεων και η υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε όφελος του λαού και των εργαζομένων του τόπου».
 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παλεύει για: 
 Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας που θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρική ενέργεια) με κεντρικό σχεδιασμό.
 Ενταγμένη σε αυτόν η ΔΕΗ με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων, θα παρέχει ρεύμα και ενέργεια φθηνά για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 Μόνο στα πλαίσια αυτής της πολιτικής μπορούν να υπάρξουν λύσεις που δεν θα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και το λαό για να αυξάνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
 Οι μύθοι και οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει 50% κ’ 100% καλή δημόσια ΔΕΗ στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την ανταγωνιστικότητα, μας οδηγούν στα σημερινά αδιέξοδα. Προσθέτουν νέα βάσανα στους εργαζόμενους και το λαό.


 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας