Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Γιάννης Σιαγιάννης δίνει τη δική του σκληρή απάντηση στην Κατερίνα Καράπα μετά απο δηλώσεις της στα ΜΜΕ και φυσικά με δεδομένο, ότι η Δήμαρχος Ταμυνέων προσχώρησε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο, Δ.Παπαναστασίου. Ο κ.Σιαγιάννης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης

 Με τη διαπίστωση ότι οι αμετροέπειες και η συκοφαντική διαστρέβλωση των γεγονότων πρέπει να έχουν όρια κοινής λογικής αλλά και με αφορμή τις καταχωρημένες επιστολές της κ. Δημάρχου Ταμυνέων σε εβδομαδιαία ευβοïκή εφημερίδα, συνειδητό μου χρέος προς την κοινωνία και τους πολίτες είναι να τονίσω τα παρακάτω:

• Η κ. Δήμαρχος προσωποποίηση της ακινησίας και της ανυπαρξίας του Δήμου Ταμυνέων, εκπρόσωπος της μετριοκρατίας και της αδιαφάνειας τολμά να μας νουθετεί.
•  Η κ. Δήμαρχος που επί των ημερών της ευτελίστηκαν θεσμοί, διακωμωδήθηκαν Δημ. Συμβούλιο και άλλα θεσμικά όργανα του Δήμου, τέθηκαν στο περιθώριο πολίτες, κοινωνία και φορείς, τολμά να κινείται ακόμα μέσα στα πλαίσια της εικονικής της πραγματικότητας.
• Η κ. Δήμαρχος που ουδέποτε άρθρωσε αναπτυξιακή πρόταση για την περιοχή, που ουσιαστικά την καταδίκασε σε απαξίωση μας μιλά για μηχανισμούς και παράγοντες. Λες και η κοινωνία δε γνωρίζει ποιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτοδιοικητικών μηχανισμών επιβίωσης.
• Η κ. Δήμαρχος γραμματέας στη ΤΕΔΚ Ευβοίας και παιδί του συστήματος εξουσίας μας ζητά και τα ρέστα, μη έχοντας κάνει επί οκτώ συναπτά έτη έναν δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της. Καταγγέλλει μεθοδευμένες(! ) προσπάθειες ανάδειξης υποψηφίων (χωρίς το τοπικό Πασοκ να απαντά) και όπως κατ’ επανάληψη πράττει τις συνοδεύει με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
• Καίτοι συνυπέγραψε κοινή δήλωση (με ιδιόχειρη υπογραφή) αίφνης η έντονη πολιτική ελαστικότητα που τη διακρίνει την οδήγησε σε σύμπραξη με άλλη πολιτική υποψηφιότητα “ νομιμοποιώντας” τη διάσπαση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.
• Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια γενικότερης ένοχης αφωνίας των πολιτικών οργάνων του Πασοκ στο νομό αλλά και των άλλων θεσμικών εκπροσώπων του. Κάτι που βεβαίως ισχύει για τους περισσότερους Δήμους του Νομού.
•  Τα θεσμικά όργανα (που στην περίπτωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εκκόλαψαν το έξω από διαδικασίες ψηφοδέλτιο) αντί την ύστατη ώρα να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται για την κατανόηση των προταγμάτων και του διακυβεύματος αυτής της εκλογικής μάχης πιστοποιούν την ένοχη ουδετερότητά τους. Το ίδιο πράττουν και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι οι οποίοι παντελώς απουσιάζουν.


 Έτσι μια σπουδαία για την ανάπτυξη της περιοχής, εκλογική μάχη που θα έπρεπε να ήταν επικεντρωμένη σε μονομέτωπο αγώνα απόκρουσης, αποκάλυψης και εξουδετέρωσης της καταστροφικής πολιτικής που εδώ και μήνες σχεδίασε και υλοποίησε συγκεκριμένος υποψήφιος για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, καταλήγει τελικά να είναι ένας διμέτωπος εκλογικός αγώνας και μάλιστα με απώλεια του “ηθικού πλεονεκτήματος”.
 Οφείλω να καταγγείλω δημόσια όλες τις μεθοδεύσεις οι οποίες έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα. Μεθοδεύσεις που παγίωσαν την διάσπαση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, μεθοδεύσεις οι οποίες το κατάλληλο χρόνο θα προσωποποιηθούν.
 Επειδή δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος, δεν υπηρέτησα καμιά δημόσια θέση με αντιμισθία, δεν διαχειρίστηκα ποτέ δημόσιο χρήμα, αλλά ήμουν και θα είμαι παρών μόνο σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.
 Αντίθετα κάποιοι άλλοι “κολλημένοι” επί σειρά ετών σε “αμειβόμενους θώκους” από τα χρήματα του ελληνικού λαού θα απαιτηθεί κάποια στιγμή να κάνουν δημόσιο απολογισμό.
 Μη διαθέτοντας μηχανισμούς, παπαγαλάκια, γκαιμπελίσκους και αποσταθεροποιητές της κοινής γνώμης δεν επιθυμώ να συμβάλλω στη παγίωση της σκοτεινής και άθλιας πλευράς της πολιτικής.
 Όσοι σκέφτονται όπως και εγώ που εκτός από τους φίλους και υποστηρικτές είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπουν τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη διασπασμένη να αγωνίζεται να βρει το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημά της.
 Παρατηρούν ότι τα ίδια πολιτικά (?) συμφέροντα που κρατούν τη Δημοκρατική Κύμη σε πολιτική ομηρία εδώ και πολλές τετραετίες να επιχειρούν να εξάγουν τις δοκιμασμένες στην πράξη διασπαστικές συνταγές τους στο νέο μας Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

 Σ’ αυτό το ζοφερό πολιτικό σκηνικό για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου απουσιάζει η ηθική πλευρά της πολιτικής, η αλήθεια και η έμπρακτη (και όχι ρητορική) στήριξη θεσμικών οργάνων του Πασοκ Εύβοιας για να αλλάξουμε σελίδα. Να πάμε μπροστά. Να υλοποιήσουμε αυτά που ο Γ. Παπανδρέου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την Ελλάδα της κοινωνίας των πολιτών.
 Σ’ αυτό το ζοφερό πολιτικό σκηνικό -με την ελπίδα και την ευχή πολλοί φίλοι να κατανοήσουν τους προβληματισμούς μου- δεν μου επιτρέπετε να συμπράξω ούτε να αποτελέσω άλλοθι γι’ αυτά που πιθανόν επέρχονται.
 Είναι επίσης βέβαιο ότι τον κατάλληλο χρόνο θα υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από τη πλευρά μου για όλες τις εξελίξεις.
 


 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[5]
melos (2/10/2010 11:00:25 πμ)
to pasok k karapa!!! den einai magazaki kanenos!! leitoyrgei me tis arxes poy exoyn ta komata!!ayti einai h dhmokratia mas alios kateba apo to traino.....
Δημήτρης (2/10/2010 6:26:59 μμ)
Σύντροφε . Βλέπω ότι η προσωπική μάχη που έχουν τα μέλη του κινήματος μας που σε στηρίζουν στο Αλιβέρι , όταν στις προηγούμενες εκλογές ήταν σε αντάρτικα ψηφοδέλτια από αυτό του κόμματος ,βγαίνει στην επιφάνεια με όλες τις συνέπειες και την πικρία τους. 2ον γιατί δεν μας ενημερώνει το επίσημο ΠΑΣΟΚ αλλά και εσύ ο ίδιος με ποιά διαδικασία ανακυρήχθηκες ό υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο μας να μας πείται επιτέλους με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε η υποψηφιότητά σου γιατί τόσο μυστικότητα κρύβουν κάτι αυτές τις απαντήσεις θέλουμε για να μπορέσει η Δημοκρατική Παράταξη να μην έχει τα προβλήματα που δημιουργούν οι ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που το κίνημα μας προτείνει τους υποψηφίους του 3ον Αν θέλεις να προσφέρεις για το καλό της Δημοκρατικής παράταξης γιατί χρειάζεσαι το ΠΑΣΟΚ να σου φτιάξει συνδυασμό Χωρίς ταμπέλα να ζητήσεις από την βάση την ψήφο της και αν αποδεκτούν τις θέσεις σου όλοι θα είμαστε μαζί σου στον δεύτερο γύρο . Γιατί πρέπει κάποιοι να τρέξουν να σου φτιάξουν συνδυασμό και ιδίως όταν η βάση του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετη με τον τρόπο ανάδειξης της υποψηφιότητά σου 4ον Η βάση απαιτει ενότητα , αλλά απαιτει και ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ,γιαυτό απαιτεί να σταθθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην ψάχνετε να βρείτε τους εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν . ό μόνος εχθρός είναι ή ίδια η αδιαφανής απόφαση του κόματος που φέρνει σε αντίθεση με την θέληση του κόσμου .
π. ΠΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ (4/10/2010 4:06:18 μμ)
το πασοκ ειναι ο κυριος Σαγιάννης μπορει να εχει συνεργασία καλή και να μπεί στο ψηφοδελτιο του κύριου Παπαναστασίου.
NIKOLAOS B. MELOS PASOK (5/10/2010 11:04:23 πμ)
ΚΑΛΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΛΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ 9% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΕΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ.
antonis (6/10/2010 3:56:03 μμ)
Οι αρνητικές δηλώσεις για τον Καλλικράτη και τα κοματικα χρήσματα προερχόντουσαν από εκείνους, που ταυτίζονται με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού Δήμου, της ψευτιάς, της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας,που που κρύβονται πίσω απο το δήθεν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ένας ενεργός δημότης ταυτίζεται με την εντιμότητα, την ηθική πλευρά της πολιτικής. θέλει τον έλεγχο και την διαφάνεια, να σταματήσει η μεγάλη σπατάλη και η διαφθορά που γίνεται στην τοπική αυτοδιοίκησηo ΚΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ .
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας