Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Αυλίδας, Ανθηδώνας και Ληλαντίων συναντήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Εύβοια.
Επίσκεψη στο ΤΕΕ
Επίσκεψη στο ΤΕΕ

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
Ο δήμαρχος Χρήστος Παύλου (και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) ενημέρωσε τον κ Περγαντά για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου μεταξύ των οποίων η υδροδότηση του δήμου και η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ (έργο που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του), την αποχέτευση όμβριων και αποχέτευση λυμάτων (έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), για τα προβλήματα δόμησης των βιομηχανιών κλπ.
Ο κ. Περγαντάς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και υπενθύμισε ότι η Αυλίδα γειτνιάζει με τη Βοιωτία γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής «από πρώτο χέρι».
Υπογραμμίζοντας ότι η αιρετή περιφέρεια διαθέτει πόρους και αρμοδιότητες δεσμεύτηκε ότι ως Περιφερειάρχης θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των δυνατοτήτων που παρέχουν το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε: «Για την περιοχή πρώτη προτεραιότητα είναι να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να πίνετε καθαρό νερό».
 
ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ
Ο δήμαρχος Ανθηδώνας Γιώργος Σανιδάς παρουσιάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο αναφέρθηκε στα:
-Διαπλάτυνση του δρόμου Χαλκίδας Δροσιάς.
-Ένταξη στο ΕΣΠΑ Γυμνασίου Λυκείου Δροσιάς (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ)
-Άμεση ανέγερση 2ου δημοτικού σχολείου, ενώ πρόσθεσε: «Ως Περιφερειάρχης θα βρείτε έτοιμες μελέτες για επέκταση λιμενικού καταφυγίου, ανάπλαση παραλίας Δροσιάς διάνοιξη καινούργιων δρόμων και αποχέτευσης.
Ο κ Περγαντάς διαβεβαίωσε ότι με τις δυνατότητες που παρέχει ο Καλλικράτης στους νέους περιφερειάρχες που τους καθιστά μικρούς κυβερνήτες του τόπου τους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και σημερινού δημάρχου θα ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.
 
ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
Ο δήμαρχος Ληλαντίων Χρήστος Καρυστινός έθεσε ως βασικές προτεραιότητες για το δήμο τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα και την παράκαμψη Βασιλικού.
Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα του Λήλαντα θα είναι από τα πρώτα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο Περιφερειακό συμβούλιο καθώς η πολιτεία μέχρι σήμερα από την εμπλοκή πολλών αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατική δομή της δεν έχει μπορέσει να λύσει ένα θέμα που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και τόνισε «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για την ίδια την επιτυχία του Καλλικράτη»
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο κ Περγαντάς την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς και δημοτικά συμβούλια της Εύβοιας ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για να αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του ψηφοδελτίου και να οργανωθούν κλιμάκια επισκέψεων σε όλο το νομό.

Εν τω μεταξύ σειρά επαφών και με φορείς της Εύβοιας είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς επικεφαλής κλιμακίου, αντινομαρχών, Νομαρχιακών συμβούλων του νομού, δημάρχων, υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.
Ο κ. Περγαντάς συναντήθηκε με τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου με τους οποίους είχε διεξοδική συζήτηση τόσο για τα επιμέρους προβλήματα τους όσο και για τα μεγάλα προβλήματα της Εύβοιας.
Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα ζητήματα των οδικών αξόνων του νομού ως πρώτη προτεραιότητα ανάπτυξης, ο χωροταξικός σχεδιασμός και ο καθορισμός των χρήσεων γης, το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας και η σύνδεσή του με την παραγωγικότητα.
Ο κ. Περγαντάς υπογράμμισε προς τους φορείς ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ως Περιφερειάρχης διαθέτοντας την εμπειρία και τη γνώση από τις θητείες του ως Νομάρχης και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση με τους επιστημονικούς συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι κανένας νομός της περιφέρειας δεν πρέπει να ανησυχεί ως προς την εξυπηρέτησή του από τις υπηρεσίες καθώς υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και βούληση οι πολίτες του κάθε νομού να εξυπηρετούνται στον τόπο τους.
 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας