Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μιχαήλ υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου περιόδευσε στην Κύμη και επισκέφτηκε τη μονάφα συσκευασίας Σύκων, το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής (αμυντική βιομηχανία) και το Νοσοκομείο Κύμης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι εργαζόμενοι εξέφρασαν μαζικά την αγανάκτηση τους για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τη διαμαρτυρία τους για την επίθεση κατά των μισθών και των συντάξεων, το υψηλό επίπεδο της ανεργίας, τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και γενικότερα στις υποδομές της περιοχής, τους κινδύνους για το κλείσιμο του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής, την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο Αλιβερίου – Κύμης και το χρόνιο πρόβλημα των κατολισθήσεων στη θέση Πλατάνα που αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για κάθε διερχόμενο όχημα.

Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι καταγγελίες των εργαζομένων της περιοχής της Κύμης, εκφράζουν την αγανάκτηση των λαϊκών ανθρώπων που ταλαιπωρούνται καθημερινά από το πλήθος των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την συνευθύνη της Νομαρχίας και των Δήμων της περιοχής.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, για το επικίνδυνο οδικό δίκτυο και την διαιώνιση του προβλήματος των κατολισθήσεων. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παραγγελίες και απαξιώνεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Οι συνδυασμοί που στηρίζουν τα δύο κόμματα αλλά και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι» που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους, έχουν δοκιμαστεί και είναι συνένοχοι για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής.
Η πράξη είναι κριτήριο της αλήθειας και τα ερωτήματα αδυσώπητα.
Ποια είναι η στάση αυτών των συνδυασμών απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χτυπάει για χρόνια τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καταργεί τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα;
Ποια είναι η στάση τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία;
Ποια είναι η στάση τους για το μνημόνιο και τον Καλλικράτη που αποτελούν εργαλεία του μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού;
Τι έκαναν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία και την ουσιαστική προστασία των ανέργων;
Αυτά είναι προβλήματα που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια και επιβάλλεται να γίνουν κριτήρια ψήφου στις εκλογές του Νοέμβρη ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και επιδίδονται στα γνωστά ψηφοθηρικά παιχνίδια παίζοντας με την αγωνία των ανέργων που τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά η καπιταλιστική ανάπτυξη και η πολιτική που οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπηρετούν.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ που τη στηρίζει, βρίσκονται όλα τα χρόνια κοντά στους λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής και παρεμβαίνουν για κάθε πρόβλημα σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Παρεμβαίνουν συστηματικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία Πρόνοια. Παρεμβαίνουν για τα προβλήματα του οδικού δικτύου και τις άλλες υποδομές, την προστασία τους δασικού πλούτου.
Δίνουν μάχη για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ηλεκτρομηχανικής, το δικαίωμα στη δουλειά και την προστασία των ανέργων. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Αναμετριούνται με την πολιτική που αντιμετωπίζει την παιδεία σαν εμπόρευμα και βάζει κουμάντο τους επιχειρηματίες.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει τα λαϊκά συμφέρονται και η δύναμη θα είναι στα χέρια του λαού».

 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας