Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ απαιτεί την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων αποσπασμένων εκπαιδευτικών, για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Με λύπη παρακολουθούμε άλλο ένα επεισόδιο της φετινής αποδιοργάνωσης της Παιδείας σε όλα τα επίπεδα. Τα ελληνικά Πανεπιστήμια πληρώνουν για ακόμη μία φορά την αναλγησία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αναλώνεται σε επικοινωνιακές τακτικές και χάνει την επαφή με τα καθημερινά προβλήματα.

Ειδικότερα, τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης και Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, δέχονταν κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας ικανό αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικό έργο στην Πρακτική Άσκηση των φοιτητών.
 
  Φέτος, για πρώτη φορά, ο αριθμός των αποσπάσεων μειώθηκε δραματικά, πράγμα που δυσχεραίνει σοβαρά την διεξαγωγή των Πρακτικών Ασκήσεων και την επαρκή λειτουργία των Εργαστηρίων. Ήδη τα περισσότερα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας τους αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν υπό αυτές τις συνθήκες στις απαιτήσεις των προγραμμάτων σπουδών.

 Έχει αντιληφθεί η διοίκηση του Υπουργείου πως η μη απόσπαση ικανού αριθμού ειδικευμένων εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στην ελλιπέστατη και ανεπαρκέστατη εκπαίδευση των φοιτητών και αυριανών δασκάλων και νηπιαγωγών; Αντιλαμβάνεται πως η πρακτική άσκηση των μελλοντικών εκπαιδευτικών είναι θέμα μείζονος σημασίας και δεν πρέπει να εξαρτάται από νούμερα και αριθμούς; Έτσι επενδύει η κυβέρνηση στην Παιδεία; Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσει το Νέο Σχολείο και το Νέο Πανεπιστήμιο που ευαγγελίζεται; Μήπως φταίει ο ρόλος των φοιτητών και για αυτή την αδιαφορία του Υπουργείου;

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε κάθε μέσο προκειμένου η κρατική αδιαφορία να μην επηρεάζει τα προγράμματα σχολών και να στερεί γνώσεις από τους φοιτητές. Είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχτούμε εκπτώσεις και περικοπές στις σπουδές μας. Πρέπει επιτέλους η λέξη υπευθυνότητα να ενταχθεί στο λεξικό του Υπουργείου, το οποίο ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας.

Απαιτούμε την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων αποσπασμένων εκπαιδευτικών προκειμένου να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία στα Παιδαγωγικά Τμήματα ενώ καλούμε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας