Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, Κώστα Μιχαήλ με το Συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" για το RDF και την καύση του στην περιοχή, με την άδεια των αρμοδίων....
Κώστας Μιχαήλ
Κώστας Μιχαήλ

  Το ερώτημα «ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό» έρχεται επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη με την πρόσφατη υπογραφή άδειας για την καύση RDF στο Αλιβέρι,
 Όπως τεκμηριώνουν σχετικές επιστημονικές μελέτες η καύση τυποποιημένων (RDF) ή μη σκουπιδιών, αποτελεί διαδικασία σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος με καρκινογόνες και γενικότερα βλαβερές τοξικές ουσίες με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την Υγεία, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που γίνεται η καύση.
 Οι συνέπειες αυτές γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες σε περιοχές όπως αυτή του Αλιβερίου που είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.
Στη βάση του πάρα πάνω συμπεράσματος αντιταχθήκαμε και αντιτασσόμαστε στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – LAFARGE στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μυλάκι Αλιβερίου.
 Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε με διαδοχικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και του βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη μας στη Βουλή, με διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις και στους αρμόδιους φορείς αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του λαού του Αλιβερίου, που εναντιώθηκαν στην καύση του RDF κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΔΑΣ, άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων.
Συνεπείς σ’ αυτή την κατεύθυνση καταγγέλλουμε την υπογραφή άδειας καύσης RDF από τον αρμόδιο Αντινομάρχη της Νομαρχίας Εύβοιας.
 Άδεια που εναρμονίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του οικονομικού ομίλου της ΑΓΕΤ-LAFARGE, διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής Αλιβερίου.
 Απαιτούμε να ανακληθεί – ακυρωθεί η άδεια αυτή και συνεχίζουμε την πολύμορφη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια για την καύση των σκουπιδιών.
►Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά ο λαός, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
►Με την ψήφο τους να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κυρίαρχη πολιτική, στο γκρέμισμα των τελευταίων κοινωνικών κατακτήσεων.
►Να διατρανώσουν ότι δεν συναινούν, δεν υποκύπτουν, δεν παραπλανόνται, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το ψέμα.
Με την ψήφο τους να διατρανώσουν ότι υπάρχει λαϊκή λύση, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής- κοινωνικής επιλογής.


 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας