Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, Βουλευτή του ΚΚΕ στην Εύβοια και υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τον Τάσο Χρονά υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τον Κώστα Μπασδέκη Υποψήφιο Δήμαρχο του δήμου Λαμίας, περιόδευσαν στο νοσοκομείο της Λαμίας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.
Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Σε δήλωση του ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων, σημείωσε τα εξής:
«Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την αγανάκτηση , τη διαρκή αγωνία των εργατικών —λαικών οικογενειών που ταλαιπωρούνται πολύ και διαπιστώνουν ότι χρόνο με το χρόνο η κατάσταση στον τομέα της Υγείας χειροτερεύει, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση είναι η Ν.Δ η το ΠΑΣΟΚ.
 Υποστηρίζουμε αυτό που τονίζουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.
Η κατάσταση είναι τραγική , είναι επικίνδυνη , στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, αναπηρίες , περιπέτειες και βασανίζει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.
Κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία , στα κέντρα υγείας , στα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων προκαλεί και εξοργίζει χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους.
Τι έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ που κυβερνούν χρόνια;
Τι έκαναν οι συνδυασμοί τους που έχουν χρόνια την ευθύνη της τοπικής διοίκησης;
Είναι ανύπαρκτη η προληπτική ιατρική , στο σχολείο , στο χώρο δουλειάς στη γειτονιά , ανύπαρκτη η ειδική φροντίδα για τους ηλικιωμένους , τις γυναίκες , τους χρόνια πάσχοντες.
 Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έπρεπε να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου συστήματος Υγείας παραπαίει μέσα σε ένα πλήθος οξυμένων προβλημάτων.
 Παραμένουν οι λίστες για μια εγχείριση και υπάρχει αναμονή ακόμα και για τη θεραπεία με ακτινοβολίες για τους καρκινοπαθείς.
Είναι χρόνιες , μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.
 Tο πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξυμένο στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως της Λαμίας αλλά και των άλλων νομών της Στερεάς Ελλάδας που οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
 Τα προβλήματα αυτά δεν είναι προβλήματα μιας χρονιάς , μιας περιόδου . Είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της πολιτικής που καταδικάζει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Υποχρηματοδότηση ‚που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα , τα δημόσια νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις και τους ασθενείς ως πελάτες ‚που αξιοποιεί αυτόν το κρίσιμο τομέα για να ανθίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα και να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τις αγωνίες του λαού.
 Ο λαός πρέπει να πάρει αποφάσεις και να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ αλλά και τους συνδυασμούς τους στους δήμους και στην περιφέρεια γιατί είναι υπεύθυνοι γι αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές —λαϊκές οικογένειες , κατάσταση που Θα χειροτερεύσει με το πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας στην Τοπική διοίκηση , σύμφωνα με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Ο λαός έχει υποχρέωση να υπερψηφίσει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που παλεύει για κάθε πρόβλημα στο πλευρό των εργαζομένων , παλεύει για Ενιαίο ,Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύγχρονο Σύστημα Υγείας —Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλους ‚που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα στηρίζεται σε γιατρούς και νοσηλευτές με μόνιμη σταθερή εργασία και σύγχρονα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Η δύναμη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του συνδυασμού που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ , αγωνιστές και αγωνίστριες που συναντήθηκαν στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα , είναι δύναμη στα χέρια του λαού.


 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας