Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επισημαίνει το κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης είναι πιθανό να προκύψουν από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εμπλακούν στη διακίνηση του συγκεκριμένου καυσίμου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, εφόσον η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για τη διαχείριση του όλου θέματος.
Η ΠΟΠΕΚ έχει θέσει έγκαιρα και κατ’ επανάληψη στο υπουργείο Οικονομικών το πρόβλημα της καθυστέρησης στις επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η άποψη του υπουργείου Οικονομικών ότι οι φόροι δεν επιστρέφονται σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο είναι παραπλανητική και άδικη, για τους εξής λόγους:
-Πρώτον, όταν δημιουργήθηκε το σύστημα Ήφαιστος, κανείς δεν μας είχε ενημερώσει ότι οι επιστροφές θα γίνονταν υπό προϋποθέσεις.
-Και δεύτερον, το υπουργείο Οικονομικών δεν επιστρέφει τα χρωστούμενα ακόμη και σε συναδέλφους που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Είναι φανερό ότι η αιτία της καθυστέρησης στην επιστροφή του ΕΦΚ είναι το γεγονός πως το κράτος δεν έχει χρήματα. Και δεδομένου ότι από τον Απρίλιο, οπότε έληξε η προηγούμενη χειμερινή περίοδος, μέχρι σήμερα, η κατάσταση χειροτέρευσε και δεν βελτιώθηκε, πολύ φοβούμαστε ότι οι καθυστερήσεις θα είναι πολλαπλάσιες κατά τη νέα περίοδο. Όμως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και για τους βενζινοπώλες, τα έσοδα λόγω πτώσης της κατανάλωσης είναι μειωμένα, οι λειτουργικές δαπάνες αυξάνονται και οι πιέσεις των προμηθευτών εντείνονται. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι βενζινοπώλες δεν είμαστε σε θέση να δανείζουμε άτοκα το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν.
Η ΠΟΠΕΚ ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά και τους καταναλωτές, να δεσμευτεί για το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.
Ζητάμε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου άμεσα, για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ θα συνεδριάσει , στην Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις.
Για ότι συμβεί η ευθύνη δεν θα είναι δική μας.Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας