Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Στουπή,
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο, στην περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ.

Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Με την συμμετοχή του Νίκου Χουντή-Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
Την περιοχή του Ασωπού επισκέφτηκε την Παρασκευή 8-10-2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Στουπής, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οινοφύτων, με Φορείς και τους Δημάρχους της Περιοχής με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, της Ελίζας Γεωργαντά και ενημέρωση για την μόλυνση του ΑΣΩΠΟΥ από τους συμμετέχοντες Δημάρχους Γ. Θεοδωρόπουλο (Δήμαρχο Οινοφύτων), Δημητρίου Η. (Σχηματαρίου), Κυριάκου Π. (Τανάγρας) Δάβρης Γ. (πρώην Δήμαρχος) και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη.
Οι Δήμαρχοι πρόβαλλαν το θέμα της άναρχης ανάπτυξης της περιοχής, το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον ΑΣΩΠΟ , την παραβίαση της νομοθεσίας, και την ουσιαστικά ανυπαρξία λήψης μέτρων παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες.
 
Ο Νίκος Χουντής και ο Νίκος Στουπής επεσήμαναν τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τώρα ζητούν την ψήφο των κατοίκων, οι οποίοι στήριξαν την άναρχη ανάπτυξη στην περιοχή και κατόπιν εξέφρασαν την αδιαφορία ακόμα και για την μη εφαρμογή των νόμων περιοχή. Στην ουσία πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα στον Ασωπό και στην περιοχή Σχηματαρίου με τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αφού η οικονομική-οικιστική και εν γένει η βιομηχανική οργάνωση της περιοχής συγκροτήθηκε χωρίς κανόνες και χωρίς στρατηγική προοπτική. Αντίθετα ωφέλησε την ανομία, την εύκολη κερδοφορία, ενώ η περιοχή λειτούργησε ως χώρος υποστηρικτικών ενεργειών της Αττικής.
Ο Νίκος Χουντής δεσμεύτηκε να πιέσει την ευρωβουλή για την λήψη μέτρων για τα θέματα του ΑΣΩΠΟΥ για να μην φτάσουμε σε αποτελέσματα όπως της τοξικής λάσπης στην Ουγγαρία.
Ο Νίκος Στουπής υποψήφιος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να διεκδικήσει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, «…την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την περιοχή, που θα κηρυχτεί ως Ειδική Βιομηχανική Ζώνη με την σχεδιασμένη εφαρμογή των αναγκαίων υποδομών που οφείλουν αναλογικά να χρηματοδοτήσουν Κράτος και Επιχειρηματίες, και το οποίο θα έχει την δέσμευση όλων των φορέων άσκησης πολιτικής, δηλαδή Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Φορείς.
Ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει άξονες όπως :
α) την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των νόμων,
β) την αειφορική διαχείριση της λεκάνης Ασωπού, εφαρμογή της οδηγίας 2000/60 για το νερό,
γ) τον προσδιορισμό θεσμικών ρυθμίσεων για μετατροπή της άναρχης περιοχής σε ΒΙΠΕ,
δ) τον συντονισμό των πολιτικών για την περιοχή μέσω της δημιουργίας ειδικού φορέα διαχείρισης . Απαιτείται ανάληψη συνολικής ευθύνης και αποφασιστικότητα.
Όχι μετάθεση ευθυνών, όχι επάλληλη νομοθεσία και αλληνοαναιρούμενες πολιτικές, τόνισε ο Ν. Στουπής….».
Το κλιμάκιο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ–Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο επισκέφτηκε το εργοστάσιο ΣΝΑΪΝΤΕΡ ELECTRIC όπου ο Νίκος Χουντής και ο Νίκος Στουπής μίλησαν στους εργαζομένους και με την διοίκηση.
Ο Νίκος Χουντής μίλησε για την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα συνολικά στην Ευρώπη και οδηγούμαστε σε εργασιακό μεσαίωνα.
Ο Νίκος Στουπής αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και στην ανάγκη να
σταλθεί ένα σαφές μήνυμα στην νεοσυντηρική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του μνημονίου της τρόικα.
Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον χώρο απόθεσης των αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού όπου είχε συζήτηση με τους τοπικούς συλλόγους και τον Παπα-Γιάννη (πρωτεργάτης στην ανάδειξη του προβλήματος του ΑΣΩΠΟΥ), και οι οποίοι είχαν κατάληψη και εκδηλώσεις με θέμα το νερό και προστασία του περιβάλλοντος.
Το μεσημέρι στις 14.00 το κλιμάκιο με την συμμετοχή και του γνωστού συνταξιοδοτημένου πιά συνδικαλιστή Παύλο Ροβολή επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Θήβας όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της ανεργίας στην περιοχή της Θήβας, από πρόεδρο του Ε.Κ.Θ. κ. Δημητρίου.
Ο Νίκος Χουντής, η Ελίζα Γεωργαντά και ο Ν.Στουπής κάλεσαν την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας να πρωτοστατήσει στους εργατικούς αγώνες και εν όψει των εκλογών να αναδείξει στους εργαζόμενους το φάσμα της ανεργίας, της νέας φτώχειας και της εξαθλίωσης που προμηνύει η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίονς (11/10/2010 9:06:00 μμ)
Γεγονός είναι ότι ο Νίκος Στουπής έχει γνώση των κενών της μεθοδολογίας για την υπεξέρεση της δημόσιας περιουσίας (άλλως δημοτικού βοσκότοπου) που αποτελεί και το μετοχικό κεφάλαιο της Μ. Μ. Λαύρας για τις ανεμογεννήτριες, ΕΝΩ σε κάθε περίπτωση το έδαφος ανοίκει στο δήμο Σκύρου από την εποχή του Λυκομήδη! Για το θέμα ΑΥΤΟ, και όχι μόνον, η συσπύρωση της ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ γύρω από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, είναι η πιο θετική ψήφος ενεργής στίρηξης ΤΩΝ ΟΥΣΙΟΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας