Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου η κίνηση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ σε μια λιτή εκδήλωση ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της για τις δημοτικές εκλογές της 7 Νοεμβρίου 2010.
Προηγούμενα ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας Γιώργος Φραντζής στην ομιλία του τόνισε:
φωτό απο την εκδήλωση
φωτό απο την εκδήλωση

Συναντιόμαστε σήμερα όλοι εμείς που πιστέψαμε σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και περίπου πέντε μήνες από ενεργούς πολίτες, από πολίτες που αγωνιστήκαμε για το περιβάλλον, για περισσότερο πράσινο, για ελεύθερους χώρους, για μια καλύτερη κοινωνία.
Εμείς ήμασταν οι πολίτες που συμμετείχαμε στα κινήματα για καθαρό και υγιεινό νερό στη Μεσσαπία και σε όλη την Κεντρική Εύβοια, για την ρύπανση του Πισσώνα, για τον αγώνα κατά της απόθεσης ετησίως τόνων τοξικής σκουριάς της ΛΑΡΚΟ στον Ευβοϊκό Κόλπο, κατά τις τσιμεντοποίησης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, κατά της οικοπεδοποίησης των ‘Αστεριών’, για τον ΟΣΕ, για το αυθαίρετο του ΚΤΕΛ, για την σωτηρία της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ και του π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, για την εξυγίανση της καρκινογόνου βόμβας του Ελλενίτ, κατά της ρύπανσης στο ‘Μικρό Βαθύ’ από τις χημικές βιομηχανίες, τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και το τσιμεντάδικο και για τόσα άλλα μικρά και μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα, που διαπράττονται διαχρονικά στην περιοχή μας, αλλά και για άλλα κοινωνικά προβλήματα.
Η κίνηση μας συγκροτήθηκε από πολίτες που έβαλαν στην άκρη τις ιδιαίτερες πολιτικές και ιδεολογικές τους προτιμήσεις, για να συναντηθούμε όλοι μαζί σε ένα αγώνα για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών.
Μέσα από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, όπου γευθήκαμε από πρώτο χέρι την αδιαφορία αν όχι την εχθρότητα όχι μόνο της κεντρικής εξουσίας αλλά και της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σε κάθε αίτημά μας, είτε ως απλοί πολίτες, είτε ως σύλλογοι περιβάλλοντος και κινήσεις πολιτών. Συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε ως πολίτες να οργανωθούμε και γιατί όχι να συγκροτήσουμε μια αυτοδιοικητική κίνηση. Και έτσι γεννήθηκε η κίνηση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ. Μια κίνηση που βασίζεται μόνο στους πολίτες. Που δεν έχει καμιά κομματική εξάρτηση και δεν δέχεται κανένα χρίσμα, που λειτουργεί με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Που δεν συνδέεται με κανένα μικρό ή μεγάλο συμφέρον. Που δεν έχει χρηματοδότες και άλλους κρυφούς χορηγούς. Μια κίνηση πολιτών που στηρίζεται μόνο στους ίδιους τους πολίτες.

 
Λοιπόν φτάσαμε στην τελική ευθεία.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ούτε διαθέτουμε επαγγελματικούς κομματικούς μηχανισμούς. Εμείς έχουμε μόνο την εθελοντική προσφορά των πολιτών και των υποψηφίων μας. Εμείς δεν έχουμε οικονομικούς χορηγούς. Εμείς θα στηριχτούμε στην ενίσχυση των πολιτών από το υστέρημά τους, μέσα στην δίνη μιας οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, όπου πρέπει η αυτοδιοίκηση να δείξει ένα άλλο πρόσωπο κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ας τους δείξουμε λοιπόν ότι σ’αυτή τη μιζέρια, σ’αυτή την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει εναλλακτική λύση και για την αποχή και για το άκυρο. Είναι η επιλογή της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ. Γιατί και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί με τους πολίτες όπως ήμασταν πάντα. Με τους πολίτες και για τους πολίτες, για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας