Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Σαχινίδη και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, για την ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών.

Σε συνέχεια των ενεργειών του για την καταβολή της ενίσχυσης στους ρητινοσυλλέκτες, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου ενημέρωσε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για το θέμα ζητώντας την άμεση και συνολική διάθεση του ποσού.
Κατόπιν, συναντήθηκε και με τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο κ. Καρακούση και τον ενημέρωσε εκτενώς, ώστε να αντιμετωπίσει το ζήτημα με προτεραιότητα και του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη συνολική καταβολή του τιμήματος, την οποία και επισυνάπτουμε ακολούθως.
Ο Υφυπουργός από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι το ποσό που είναι προς διάθεση είναι αυτό που διαμορφώθηκε μετά την ΚΥΑ υπ’ αριθμό 115494/1138/3-5-2010, δηλαδή 2.340.000€, αλλά ο βουλευτής δεσμεύεται να αγωνιστεί, ώστε να μην προκύψουν περαιτέρω μειώσεις, όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος, κάνοντας ό,τι μπορεί για να καταβληθεί σε άμεσο χρόνο.

Σημείωση: ακολουθεί το κείμενο της πρότασης.

Προς: Διευθυντή κ. Καρακούση
 Δ. 20 Προϋπολογισμού
Κοιν.: Γενικό Γραμματέα κ. Πεντάζου


Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2010


Α Ι Τ Η Μ Α
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ (ΚΑ 2111 Προϋπολογισμού 2010)


Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Σας απευθύνω έκκληση για την άμεση εκταμίευση του συνολικού ποσού της ενίσχυσης που έχει εγγραφεί στον ΚΑ 2111 προϋπολογισμό του 2010 για τους ρητινοκαλλιεργητές.
Η εν λόγω ενίσχυση δίνεται σε ετήσια βάση για τη ρητίνη που παράχθηκε κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου το κράτος να διατηρήσει την παραγωγή της.
Για τον σκοπό αυτό, είχε εγγραφεί το ποσό των 2.600.000€ στον ΚΑ 2111 Προϋπολογισμού 2010. Στη συνέχεια, εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 115494/1138/3-5-2010 ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία το συνολικό ύψος της ενίσχυσης για όλους τους δικαιούχους ανέρχεται στα 2.340.000€, μετά τη μείωση κατά 10% της αρχικής πίστωσης, σύμφωνα με την 2/4431/25-1-2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Σήμερα, έχει διατεθεί στον αντίστοιχο κωδικό το ποσό των 2.590.000€ για τον ως άνω σκοπό. Ωστόσο, λόγω των εγκυκλίων του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την τμηματική εκταμίευση σε μηνιαία βάση, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους είναι δυνατόν να εκταμιευθεί μόνο ένα μέρος της ενίσχυσης, μειωμένο περίπου κατά 20% από αυτό που έχει εγγραφεί και διατεθεί.
Οι ρητινoκαλλιεργητές της χώρας μας είναι μια κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές με υψηλή ανεργία και έχουν προγραμματίσει και προϋπολογίσει τις ανάγκες τους με βάση αυτό το δεδομένο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι επιτελούν και το έργο της πυρασφάλειας και φροντίδας του δασικού πλούτου της Ελλάδας, χωρίς τους οποίους το φυσικό δάσος πεύκων απειλείται σοβαρά.
Κατόπιν τούτων, ως εκπρόσωπος της Εύβοιας, όπου και παράγεται το ογδόντα τοις εκατό της παραγωγής ρητίνης στη χώρα, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω αίτημα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προβεί στην άμεση και συνολική-όχι τμηματική, όπως ορίζεται από τις εγκυκλίους-εκταμίευση του ποσού, ώστε να δοθεί το σύνολο της ενίσχυσης, όπως είχε εγγραφεί αρχικά στον προϋπολογισμό και βρίσκεται σήμερα διαθέσιμο στον κωδικό του, δηλαδή το ποσό των 2.590.000€.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας