Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Νίκου Στουπή, με αφορμή την νομική παρέμβαση της ΑΓΕΤ να επιτύχει να μην δοθούν τα έγγραφα στην Συντονιστική Επιτροπή και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου Περιχώρων, σχετικά με την αδειοδότηση για την καύση των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της με το επιχείρημα του «βιομηχανικού απόρρητου», και την προσφυγή των φορέων στην Περιφέρεια να ματαιωθούν οι σχετικές Νομαρχιακές αποφάσεις.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Με αφορμή την νομική παρέμβαση της ΑΓΕΤ να επιτύχει να μην δοθούν τα έγγραφα στην Συντονιστική Επιτροπή και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου Περιχώρων σχετικά με την αδειοδότηση για την καύση των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της με το επιχείρημα του «βιομηχανικού απόρρητου», και την προσφυγή των φορέων στην Περιφέρεια να ματαιωθούν οι σχετικές Νομαρχιακές αποφάσεις, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Το σημερινό θράσος της ΑΓΕΤ κάποιοι πολιτικά εξέθρεψαν, όταν με πολιτικές τους δηλώσεις από τον Μάιο άνοιξαν σε ανύποπτο χρόνο το θέμα ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του συνόλου των θεσμικών φορέων τοπικά και πανευβοικά που εξέφραζαν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ακολούθησαν :
• η περίεργη στάση λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας,
• η υπογραφή από τον αρμόδιο αντινομάρχη άδειας εγκατάστασης για την καύση των σκουπιδιών τρεις μέρες μετά από την ομόφωνη αρνητική επαναβεβαίωση των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου ενάντια στην καύση,
• η άρνηση της υπηρεσίας να δώσει τα σχετικά έγγραφα, και
• η κωλυσιεργία της ακόμα και όταν υπήρξε εισαγγελική εντολή για να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη.
Υπό τις παρούσες συνθήκες:
1. Θεωρούμε επιβεβλημένη την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναστολή εφαρμογής- μέχρι του χρόνου εκδίκασης στο ΣΤΕ - της σχετικής υπόθεσης από την Περιφέρεια της σχετικής πράξης του αρμόδιου αντινομάρχη όπως οι φορείς αιτούνται
2. Θεωρούμε αναγκαία την διευκόλυνση των φορέων στο να αποκτήσουν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα που θα τους διευκολύνουν να εξασκήσουν ομαλά τα ένδικα δικαιώματά τους με παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας σε ανώτερο βαθμό.
Σε κάθε των περιπτώσεων οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης(Νομάρχες – Περιφερειάρχης- και οι συν αυτώ) οφείλουν να δεσμευθούν πως στην λήξη της θητείας τους, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, και με το γεγονός της ριζικής αλλαγής που φέρνει ο Καλλικράτης όσον αφορά την νέα συγκρότηση του κράτους και τις αρμοδιότητες του ,ΘΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ – ως εκ νόμου οφείλουν - ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που σχετίζονται με σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα και έχουν συναντήσει την λαϊκή αντίδραση.
Δημοφιλή σήμερα

Χρυσό μετάλλιο για τη Δέσποινα Αθηναίου σε Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ξιφασκίας

Χρυσό μετάλλιο για τη Δέσποινα Αθηναίου σε Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ξιφασκίας

20/02/2018
Μεγάλη επιτυχία για τον Αθλητικό Όμιλο Ξιφασκίας Χαλκίδας και την αθλήτρια του, Δέσποινα Αθηναίου, η οποία κ...
«Cheerleaders & ποδοσφαιριστές» από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Καρναβάλι της Χαλκίδας

«Cheerleaders & ποδοσφαιριστές» από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Καρναβάλι της Χαλκίδας

20/02/2018
Το φροντιστήριο Πουκαμισάς της Χαλκίδας, κρατώντας την παράδοση, έλαβε κ...
Χειροτονία ενός νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Χειροτονία ενός νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

20/02/2018
Την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας