Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά από συνάντηση που είχε με συνταξιούχους οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το βοήθημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

« Οι προκλητικές ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για το ψευτοβοήθημα στους συνταξιούχους, το μήνα Δεκέμβρη, αποτελούν μεγάλο εμπαιγμό σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και του συνόλου των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε τη 13η και τη 14η σύνταξη, δηλαδή το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα Αδείας γνωρίζοντας ότι αυτή η πολιτική απόφαση οδηγεί σε απόλυτη χειροτέρευση της κατάστασης, σε απόλυτη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που στην πλειοψηφία τους, περίπου 70%, παίρνουν σύνταξη κάτω από τα 600 Ευρώ.
Σε όλους τους απόμαχους της δουλειάς, η κυβέρνηση, λέει:
Σας γράφω στα παλιά μου παπούτσια, επιμένω στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και – για να σας κλέψω την ψήφο – πετάω σε ορισμένους από εσάς, ένα ψευτοβοήθημα 100 μέχρι 300 Ευρώ, (εξαιρώντας την αγροτιά), με προϋποθέσεις που ελαχιστοποιούν τον αριθμό των δικαιούχων.
Δηλαδή ενώ ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 1000 Ευρώ, χάνει από τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα 2000 Ευρώ το χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην καλύτερη περίπτωση επιστρέφει 100 μέχρι 300 Ευρώ, σε ένα μικρό αριθμό συνταξιούχων!!
Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, για κοροϊδία με συνενόχους τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και δεν βγάζουν μιλιά!!
Το παραμύθι για την έλλειψη χρημάτων έχει αποκαλυφθεί. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δόθηκε και δίνεται, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους και στους μεγαλοεργολάβους. 76 Δισεκατομμύρια Ευρώ έδωσαν στους επιχειρηματίες για να ανακυκλωθεί η ανεργία και να καταργηθούν Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Η καταδίκη αυτής της αντιλαϊκής πρόκλησης και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει, καταργεί δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες είναι ανάγκη να πάρει μαζικό χαρακτήρα και να εκφραστεί δυναμικά στην κάλπη, στις εκλογές του Νοέμβρη, με ψήφο στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, το οποίο έχει δώσει και δίνει σκληρούς αγώνες για τα κοινωνικά Ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας