Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας στην 65η Σύνοδο Πρυτάνεων.

Εκτός τόπου και χρόνου. Μόνο αυτή η έκφραση έρχεται στο μυαλό των ελλήνων φοιτητών ακούγοντας τα όσα πρότεινε η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στην 65η Σύνοδο Πρυτάνεων και παρατηρώντας τα όσα αναφέρει το κείμενο διαβούλευσης για την Παιδεία.

  Είναι πλέον σε όλους μας σαφές πως η Υπουργός για ακόμη μια φορά δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε καμία ουσιαστική αλλαγή στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. Φυγομαχεί αποφεύγοντας συστηματικά την τριβή με τα πραγματικά προβλήματα και δεν προτείνει λύσεις σε ζωτικά ζητήματα που διαχρονικά αποτελούν παθογένειες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 Την κα. Διαμαντοπούλου δεν την απασχολεί ούτε η σημερινή κατάσταση στο ζήτημα του Ασύλου, ούτε η ετήσια μετανάστευση 25,000 νέων στο εξωτερικό προκειμένου να σπουδάσουν, ούτε οι ελλείψεις σε υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό. Και φυσικά ευθυγραμμισμένη πλήρως στις επιταγές της Κυβέρνησης του Μνημονίου, δεν κάνει ουδεμία αναφορά για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και ενίσχυση των κονδυλίων για την έρευνα. Όλες οι δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια αποδείχτηκαν εν τέλει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ουσιαστικά η Υπουργός αφήνει τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να αργοπεθαίνουν. Σκοπίμως απαξιώνει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ σε κάθε σημείο του σχεδίου της φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση για εξάρτηση της εθνικής ανώτατης εκπαίδευσης από ξένους παράγοντες.

 Το μοναδικό σίγουρο γεγονός από τα όσα προέκυψαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων είναι πως η Κυβέρνηση του Μνημονίου και η κα. Διαμαντοπούλου προσωπικά οδηγούν στην διάλυση της Εθνικής Παιδείας. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει τη θέση της για υιοθέτηση της αγγλικής ως επίσημης γλώσσας του Κράτους στο παρελθόν. Όμως, με προτάσεις όπως η επιλογή Πρυτάνεων μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς, ξένους καθηγητές και εξωτερικά μέλη στη διοίκηση που ουδεμία σχέση θα έχουν με το Ίδρυμα και την ελληνική πραγματικότητα παρεμβαίνει και στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Γεγονός που θα καταντήσει τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ως άλλη μία κρατικοδίαιτη απαξιωμένη ΔΕΚΟ που θα παράγει πτυχία χωρίς αντίκρισμα.

 Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση το βάρος πέφτει πλέον σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αφού ο διάλογος της Υπουργού είναι απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου, ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ήρθε η ώρα που ακαδημαϊκοί, φοιτητές, ερευνητές και εργαζόμενοι πρέπει να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι και να διαμορφώσουμε το Πανεπιστήμιο του Αύριο. Και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από εμάς που το μέλλον μας βρίσκεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπό αμφισβήτηση.

 Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε Διοικητικά Συμβούλια ώστε να ορίσουν αντιπροσώπους προκειμένου να προχωρήσουμε σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο και ανασύσταση της ΕΦΕΕ.

 Μόνοι ενωμένοι οι φοιτητές θα μπορέσουμε να δώσουμε την απάντηση μας σ' αυτούς που απαξιώνουν να ασχοληθούν με τα ζωτικά προβλήματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου αλλά αντίθετα εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα που δίνει ο χώρος της Παιδείας για να παίξουν τα ψηφοθηρικά τους παιχνίδια.

 Είναι καιρός να στείλουμε αδιάβαστους αυτούς που δεν έχουν μελετήσει τα μαθήματα που διδάσκει η "Ιστορία’’ διαχρονικά.


 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

14/1/2019
Αποδήμησε εις Κύριον αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας