Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σταύρος Μυλωνάς, Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς και στέλεχος του kireas.org. με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις απόψεις του για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Στ.Μυλωνάς
Στ.Μυλωνάς

Είναι η πρώτη φορά που ένας σημαντικός θεσμός, η περιφερειακή αρχή εκλέγεται, και ο ρόλος της σαν αυτοδιοικούμενο αναπτυξιακό όργανο κινδυνεύει να υποβαθμιστεί σε αντιπολιτευτικό ή συμπολιτευτικό κομματικό όργανο. Ο πολίτης δεν θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ένα πιόνι στην σκακιέρα των πολιτικών επιδιώξεων των κομμάτων. Στις επερχόμενες εκλογές ο πολίτης και οι ανάγκες του θα πρέπει να έχουν την πρώτη θέση, όχι οι κομματικές επιθυμίες.

Ενώ τα φυλλάδια των υποψηφίων άρχισαν να συσσωρεύονται στις πόρτες μας, ο πρόσκαιρα αναδεικνυόμενος σε «συνεταίρο του υποψηφίου» πολίτης, παραμένει αποξενωμένος και ανερώτητος για το τι αυτός θέλει από την νέα περιφερειακή αρχή. Οι ακριβοπληρωμένες δημοσκοπήσεις, ένα προνόμιο των μεγάλων κομμάτων, μετράνε ποιος υποψήφιος προηγείται, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι πραγματικά θέλει ο πολίτης από τους εκπροσώπους του. Την περασμένη εβδομάδα, το Ευροβαρόμετρο δημοσίευσε έρευνα της ΕΕ σχετικά με τις ανάγκες των πολιτών από την Περιφερειακή Πολιτική. Στην Ελλάδα η έρευνα διεξάχθηκε από την Metronalysis τον Ιούνιο του 2010 και οι απόψεις των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσιάζονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Στις πρώτες προτεραιότητες των Ελλήνων είναι οι κοινωνικές υποδομές και οι υποδομές στην παιδεία και την υγεία (96%), δεύτερη το περιβάλλον (94%) και στη τρίτη η στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις (88%). Στην ίδια έρευνα τα κύρια παράπονα των Ελλήνων είναι ότι τα χρήματα για περιφερειακή ανάπτυξη πάνε σε λάθος πρότζεκτς και ότι προτεραιότητα για χρηματοδότηση θα πρέπει να έχουν οι περιοχές με την μεγαλύτερη ανεργία (73%).

Σαν υποψήφιος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς που δεν έχω να λογοδοτήσω ή να μαζέψω κουκιά για κανένα κόμμα, δίνω προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών όπως αυτές εκφράζονται από τους ίδιους τους πολίτες. Οι χρηματοδοτικοί πόροι της περιφέρειας θα πρέπει στραφούν στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη, στους τομείς προτεραιότητας του και στις περιοχές με μεγαλύτερη ανεργία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το περιβάλλον είναι στην κορυφή προτεραιότητας του 94% των Ελλήνων. Η αγάπη και το μεράκι μας για το περιβάλλον, εμένα προσωπικά με τον kireas.org, έχουν δοκιμαστεί έμπρακτα σε πολλές, μεγάλες και μικρές, μάχες.
 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας