Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας, Χρήστος Παγώνης μιλάει αποκλειστικά στο eviaportal.gr και σχολιάζει όσα διαδραματίστηκαν με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Ζεμπίλη και αναφέρεται στην υπόθεση της ΔΕΥΑΧ, ενώ επισημαίνει τους στόχους του Συνδυασμού του "Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας".
Χρήστος Παγώνης, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων
Χρήστος Παγώνης, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων

Eviaportal.gr: Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Χρήστο Παγώνη, να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει το νέο Δήμο Χαλκίδας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;

Χρ.Π.: Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και η ενασχόλησή μου με τη δημόσια ζωή του τόπου ξεκινάει από τα χρόνια της πρώτης μου νιότης. Αμέσως μετά τη δικτατορία.

Σήμερα οι νέοι θεσμοί της Διοικητικής αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα άλυτα και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής μας, τα οποία μέρα με τη μέρα γίνονται μεγαλύτερα αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση που, βεβαίως, δεν με αφήνει αδιάφορο.
Ταυτόχρονα η προτροπή και η παρακίνηση ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή του τόπου τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο αποτέλεσαν ένα πρόσθετο λόγο για την απόφασή μου να διεκδικήσω τη Διοίκηση του νέου Δήμου Χαλκιδέων ως επικεφαλής ικανότατων συνεργατών και ως πρώτος μεταξύ ίσων.

Eviaportal.gr: Το σίριαλ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και η εξέλιξη με την απόσυρση από τις εκλογές του Δ. Αναγνωστάκη και όσα ο ίδιος υποστήριξε, πιστεύετε ότι έβλαψε την εικόνα του Συνδυασμού σας και την υποψηφιότητά σας; Γενικά, πως σχολιάζετε εσείς όλη αυτή την ιστορία; Και εν τέλει γιατί δεν προέκυψε συνεργασία και κοινή κάθοδος στις εκλογές;

Χρ.Π.: Η συζήτηση στο θέμα αυτό νομίζω ότι εξαντλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται από κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους με σκοπό να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να διαμορφώσουν την εικόνα όπως τους βολεύει, οι ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου είναι ενωμένες και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο οραμάτων.

Eviaportal.gr:
Αισθάνεστε πικραμένος από αυτή την ιστορία, με δεδομένο ότι άτομα που στήριξαν τον Δ. Αναγνωστάκη, τους βλέπουμε υποψήφιους του Θ. Ζεμπίλη, ενώ το παρασκήνιο μιλάει για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Χαλκίδας, με τους μισούς να σας στηρίζουν θερμά και οι υπόλοιποι, να βοηθούν την υποψηφιότητα Ζεμπίλη; Τι απαντάτε σε αυτούς που σας «πολεμούν»;

Χρ.Π.: Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του εντασσόμενος σε ένα συνδυασμό. Αυτό είναι υγιές.
Το παρασκήνιο δεν με απασχόλησε και δεν με απασχολεί. Είμαι άνθρωπος του προσκηνίου. Δρω στο φώς της ημέρας.
Προσωπικά δεν διαπιστώνω καμιά διάσπαση. Θα έλεγα το αντίθετο.
Το απαράδεκτο είναι να γίνεσαι γυρολόγος της πολιτικής και να επιζητείς την ένταξή σου σε οποιονδήποτε συνδυασμό με βάση την ιδιοτέλεια και το μοίρασμα της εξουσίας και όχι την επίλυση των προβλημάτων. Κλασσική περίπτωση τέτοιου πολιτικού αμοραλισμού η υποψηφιότητα του κου ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ, ο οποίος παραμονές κατάθεσης του ψηφοδελτίου πήρε «αμπάριζα» τους συνδυασμούς και ζητούσε να γίνει αντιδήμαρχος. Η πολιτική μου συγκρότηση, οι αρχές μου και ο σεβασμός στους συνεργάτες μου επέβαλε να απορρίψω πρόταση συνεργασίας με τον κ. Κουκουβίνο με αντάλλαγμα την αντιδημαρχία. Δεν έχω μάθει να εκβιάζομαι. Δεν είναι δυνατόν να διοικήσει κάποιος όταν πέφτει θύμα τέτοιων εκβιαστικών διλλημάτων. Λυπάμαι που ο κ. Ζεμπίλης υπέκυψε.

Eviaportal.gr:
Σε ποιους άξονες στηρίζεται το Πρόγραμμα του Συνδυασμού σας για το νέο Δήμο Χαλκίδας;

Χρ.Π.: Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε εννέα άξονες:
Ο Μητροπολιτικός Δήμος Χαλκιδέων προς τον 21ο αιώνα
Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει τις δράσεις προκειμένου ο Δήμος, με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, να γίνει σύγχρονος, αποτελεσματικός, λειτουργικός, με διαφάνεια και διαρκή αξιολόγηση των υπηρεσιών του.

Καθαριότητα - Ανακύκλωση– Διαχείριση Αποβλήτων
Περιλαμβάνει τις δράσεις για μια πόλη καθαρή

Υποδομές - Χωροταξία -Συγκοινωνίες - Ύδρευση και Αποχέτευση - Αναπλάσεις
Περιλαμβάνει τις δράσεις για το κυκλοφοριακό, τα συγκοινωνιακά δίκτυα, την οδοποιία, τις αναπλάσεις περιοχών, την ύδρευση και την αποχέτευση

Ανάπτυξη και Απασχόληση
Περιλαμβάνει τις δράσεις για μορφές ανάπτυξης στους διάφορους τομείς που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Νέες Τεχνολογίες

Πολιτισμός - Αθλητισμός -Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Νέες Τεχνολογίες

Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού - Επιστήμες - Εκπαίδευση
- Δια βίου μάθηση

Προστασία Περιβάλλοντος, υποστήριξη της πράσινης και
βιώσιμης ανάπτυξης

Κοινωνικές υποδομές, υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη,
καταπολέμηση αποκλεισμού

Eviaportal.gr: Τι νέα δεδομένα δημιουργούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη; Θετικά και αρνητικά.

Χρ.Π.: Δημιουργούνται ισχυροί, αποτελεσματικοί δήμοι που μπορούν να διεκδικήσουν και να εκτελέσουν έργα μεγάλης κλίμακας αλλά και να διαχειριστούν Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εξοικονομούνται ετησίως 1.000.000.000 € από τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών.
Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε χρόνια με αποτέλεσμα να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερο ωφέλιμο χρόνο να εφαρμόσει τις πολιτικές της.
Μέσα από θεσμοθετημένα όργανα ελέγχου προωθείται η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων, που είναι και το κύριο ζητούμενο της κοινωνίας σήμερα.

Eviaportal.gr:
Τι προτεραιότητες θέτετε εσείς αν εκλεγείτε Δημοτική Αρχή;

Χρ.Π.: Καθημερινότητα του πολίτη και ότι αυτό συνεπάγεται.(Σύγχρονες ευπρόσωπες, λειτουργικές, φιλικές προς τον πολίτη και αποτελεσματικές υπηρεσίες, ενέργειες για την παγίωση της ασφάλειας των πολιτών κλπ).
Η παράκαμψη του Βασιλικού, η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, η απομάκρυνση των φυλακών, η καθαριότητα, το περιβάλλον και το κυκλοφοριακό αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες.

Eviaportal.gr:
Το σχόλιό σας για την 4ετία Ζεμπίλη.

Χρ.Π.: Πλήρης Απραξία. Το μόνο έργο που έγινε τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν είναι η πλατεία της Πυροσβεστικής με τους περιοίκους να εξεγείρονται.
-Από την άλλη πλευρά δημιουργήθηκε ένας καταχρεωμένος Δήμος από μια κακή διαχείριση στην ΔΕΥΑΧ που αγγίζει τα όρια της παρανομίας και έχει προκαλέσει την επέμβαση τόσο του Εισαγγελέα όσο και του κου Ρακιντζή ο οποίος ζήτησε έκτακτο Διαχειριστικό έλεγχο. Απαξιώθηκε μια υγιής και δυναμική επιχείρηση από μη νόμιμες ενέργειες των οργάνων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον κο Ζεμπίλη.
-Ήδη μετά την προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκη διατάχθηκε προανάκριση και κατέθεσαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ. Αναμένεται το πόρισμα.
-Κατά παράνομο τρόπο διενεργήθηκαν δαπάνες που υπερβαίνουν τα 300.000 € με αποδείξεις δαπανών.
- Υπάρχουν ταμειακά ελλείμματα που ανέρχονται σε χιλιάδες €υρώ.
-Υπάρχουν γνωστά χρέη προς τρίτους από την ΔΕΥΑΧ που ξεπερνούν τα 3.000.000 €.
-Έχουν σταματήσει όλα τα έργα, όχι από έλλειψη πιστώσεων αλλά από παράνομη ανάθεσή τους στην ΔΕΥΑΧ, κάτι που επεσήμανε το ελεγκτικό συνέδριο.
-Καθημερινά εργολάβοι ασκούν αγωγές σε βάρος της ΔΕΥΑΧ για να εισπράξουν τα οφειλόμενα και κανείς δεν γνωρίζει που μπορούν να φτάσουν οι οφειλές αυτές.
Από ότι φαίνεται η ΔΕΥΑΧ έχει μετατραπεί σε χώρο όπου η λέξη νομιμότητα είναι ξεχασμένη.
Μπορεί, αλήθεια, να επιτρέψουν οι πολίτες τη συνέχιση αυτής της διεφθαρμένης πρακτικής;

Eviaportal.gr:
Γιατί οι πολίτες να στηρίξουν και να ψηφίσουν Χρήστο Παγώνη και «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»;

Χρ.Π.: Για να αλλάξουν όλα όσα περιέγραψα παραπάνω. Για να σταματήσει ο Δήμος να κινείται σε τροχιά φθίνουσα μέσα από την κακοδιαχείριση. Για να ξεκινήσουν οι υποδομές σε όλους τους τομείς που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια. (Να σκεφτεί κανείς ότι τα γήπεδα της περιοχής έχουν μετατραπεί σε χέρσα χωράφια και είναι εγκαταλειμμένα στην τύχη τους. Το γήπεδο της Χαλκίδας δεν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας, δεν έχει ακόμη προβολείς, προχθές η ΔΕΗ πήγε να κόψει το ρεύμα λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού και αναζητούν χρήματα μέσω της Νομαρχίας.)
Με πυξίδα το πρόγραμμά μας, με σκληρή δουλειά, με διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλεια διεκδικούμε την διοίκηση του νέου Δήμου Χαλκιδέων για τα επόμενα χρόνια, ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός Δήμος αφήνοντας πίσω του το παλιό και φθαρμένο και διεκδικώντας το καινούργιο και δημιουργικό.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Ενεργός Ληλάντιος Πολίτης (30/10/2010 3:07:05 μμ)
Τον Κουκουβίνο τον κατηγορεί ως γυρολόγο της πολιτικής. Τον Καρυστινό πως πρέπει να τον χαρακτηρίσει που πούλησε τον Αναγνωστάκη
πετρος (30/10/2010 3:55:07 μμ)
αγαπητε ενεργε ληλαντιε,οσο και να προσπαθειτε να ριχνετε λασπη στο κ΄ καρυστινο,δεν θα τα καταφερετε.ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.Ο κ΄κουκουβινος ειναι πραγματι γυρολογος,ενας ΤΥΧΑΙΟΣ,
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας