Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η θέση  του ΣΥΡΙΖΑ  απέναντι τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή:
1. Οι πολίτες που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι -εκτός από την αοριστία και αμφισημία τους- αυτές κινούνται στα πλαίσια των προ των εκλογών αντιλαϊκών πολιτικών  και τίποτε το θετικό δεν προοιωνίζουν  για το μέλλον.
Γεγονός που κάνει ακόμη πιο φανερό την σπουδή της Κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ώστε να "κλέβει" το πρώτο πλειοψηφών  κόμμα περισσότερες από 40 έδρες -όπως  ισχύει σήμερα-από τα άλλα κόμματα, ώστε και με λιγότερο από το 41% των ψήφων το πρώτο κόμμα να παίρνει αυτοδυναμία.
2. Η νέα Κυβέρνηση, Κυβέρνηση μειοψηφίας, δεν φαίνεται να κατάλαβε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι να πραγματοποιηθούν βαθιές αλλαγές στην κοινωνία με κατεύθυνση προοδευτική, έξω από τα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού που έφερε την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του  λαού  μας και ιδιαίτερα της νεολαίας, που κακοποίησε βάναυσα το περιβάλλον -για λόγους τάχα "ανάπτυξης" αλλά, στην πραγματικότητα  δημιούργησε  τις  προϋποθέσεις  για   εκποίηση στο μεγάλο κεφάλαιο  δημόσιας περιουσίας.
Ιδιαίτερα ας προσέξουν και οι πολίτες της Εύβοιας τι κυοφορείται σχετικά με το κοινωνικό κράτος και το πλήρες ξεθεμελίωμά του που επιχειρείται μέσω του επιχειρούμενου  διαλόγου. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος  στη Βουλή "ο διάλογος για το ασφαλιστικό που ζητάτε θα είναι σαν τον διάλογο  της  εποχής του   κ. Γιαννίτση".
Οι σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ετέθησαν στην συζήτηση των Προγραμματικών είναι:
- Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά κεκτημένα.
- Κατώτατος μισθός 1250 ευρώ,
- επίδομα ανεργίας 80% του κατώτερου ημερομισθίου,
-20 ημερομίσθια η κατώτερη σύνταξη,
-να  σταματήσει  η  επίθεση ενάντια στα  λαϊκά  στρώματα και με  εγγυημένο ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα .
3. Ένα άλλο ζήτημα που έχει άμεση σχέση με το επίπεδο ζωής όλων  είναι το καθεστώς μέσα στο οποίο κινούνται οι Τράπεζες που δυναστεύουν τον πολίτη. Καμία δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης για την  ύπαρξη έστω και ενός μέτρου ελέγχου τους παρατήρησε  ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  στη Βουλή  .
ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ΖΉΤΗΣΕ εμπεριστατωμένο και  ολοκληρωτικό  έλεγχο  των  τραπεζών  για  να  βγουν  από  το  ανεξέλεγκτο κερδοφόρο  καθεστώς  τους  .
- για  οικονομική  πολιτική  που  ασκείται  προς  όφελος  του  λαού ( κοινωνική)  και  όχι  προς  όφελος  των  τραπεζών  και  του  μεγάλου  κεφαλαίου.
- κλείσιμο της ψαλίδας επιτοκίων καταθέσεων-επιχορηγήσεων,
- κατάργηση των  παρανόμων προμηθειών,
- διάλυση των καρτέλ,
- στήριξη των μικρομεσαίων.Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας