Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δηλώσεις της Δέσποινας Σπανούδη μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου περιοδειών από τη μία στην άλλη άκρη της Στερεάς Ελλάδας. Καταλογίζει ευθύνες σε Περγαντά - Χειμάρα - Παπανδρέου και Μπουραντά για την κατάσταση στην περιφέρεια.
Δέσποινα Σπανούδη
Δέσποινα Σπανούδη

Ο Καλλικράτης απειλεί να πνίξει τις φωνές των τοπικών κοινωνιών σε ένα θεσμικό πλαίσιο ακόμη πιο συγκεντρωτικό, ακόμη πιο μακριά από την άμεση δημοκρατία. Το πλαίσιο αυτό μεταφέρει ακόμη περισσότερη εξουσία σε μια διοίκηση που είναι ακόμη πιο μακριά από κάθε τοπική ανάγκη. Αυτή την εβδομάδα επισκεφτήκαμε πόλεις και χωριά από την άκρη της Εύβοιας μέχρι την άκρη της Φωκίδας. Στην περίπτωση αχανών και ανομοιογενών γεωγραφικά και κοινωνικά περιφερειών, όπως η Στερεά, ο Καλλικράτης μειώνει μέχρι ασφυξίας τη λίγη πολιτική δύναμη που είχε απομείνει στα χέρια όσων προσπαθούν να στήσουν μια ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο από το κράτος χωριό, σε μια αδικημένη από την εξουσία επαρχιακή κωμόπολη και πόλη.
Οι προοπτικές είναι ακόμη χειρότερες για τη Στερεά, εξαιτίας νομαρχών και αντινομαρχών που αναδείχθηκαν πολιτικά διευκολύνοντας τη μετατροπής της Στερεάς σε χαβούζα του κέντρου, που εξυπηρέτησαν μόνο την ανεξέλεγκτη κερδοφορία λίγων, που έφεραν στη ζωή των πολλών νερό με εξασθενές χρώμιο, που δηλητηρίασαν τη θάλασσα από τον Μαλιακό και τον Ευβοϊκό μέχρι τον Κορινθιακό, που αδιαφόρησαν για την προοπτική ανάπτυξης με βάση την οικολογική γεωργία και κτηνοτροφία, τον τουρισμό με βάση τον πολιτισμό και την αειφορία, που σφύριζαν αδιάφορα ενώ έβλεπαν να υψώνονται διόδια παντού και να κλειδώνονται στο συρτάρι σχέδια για φθηνό και ασφαλές τραίνο σε όλη τη Στερεά. Νομάρχες και αντινομάρχες που πήραν χρίσματα από τα κόμματά τους για να «συνεχίσουν το έργο τους» και ως περιφερειάρχες (όπως οι κύριοι Περγαντάς, Χειμάρας, Παπανδρέου). Εμείς ζητούμε την στήριξη των πολιτών όχι μόνο επειδή είμαστε το μόνο ψηφοδέλτιο που εναντιώθηκε στη λογική των από τα πάνω χρισμάτων. Είμαστε ταυτόχρονα ένα ψηφοδέλτιο που προέκυψε από πρωτοβουλία όσων συνδιαμόρφωσαν τη ραχοκοκαλιά κινημάτων που αποτέλεσαν ανάχωμα στο καταστροφικό έργο νομαρχών και αντινομαρχών.


 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας