Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της νέας περιόδου που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2011 και λήγει την 31η Αυγούστου 2014 , θα γίνουν ειδικά για τις επερχόμενες εκλογές την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010.

Στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για την ανάδειξη
- Δημάρχων
- δημοτικών συμβούλων
- συμβούλων δημοτικής κοινότητας 
- συμβούλων τοπικής κοινότητας 
- εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας

Στις Περιφερειακές εκλογές η ψηφοφορία διεξάγεται για την ανάδειξη:
- Περιφερειαρχών,
- Αντιπεριφερειαρχών και
- περιφερειακών συμβούλων

Πόσους σταυρούς βάζω στις περιφερειακές στο νομό Εύβοιας;
Η Εύβοια εκλέγει 18 περιφερειακούς συμβούλους και οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν έως 4 σταυρούς προτίμησης σε περιφερειακούτς συμβούλους.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή και θα λήξει την 7η βραδινή της ίδιας ημέρας . Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας, αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης.  Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιοδήποτε λόγο σε ένα Δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010. 

Ορισμός αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας

Κατανομή Περιφερειακών Συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια

Με τον «Καλλικράτη» επέρχονται και οι ακόλουθες σημαντικές καινοτομίες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών αρχών των Δήμων, οι οποίες, όμως, δεν τυγχάνουν εφαρμογής στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2010:
- Επιμηκύνεται κατά ένα (1) έτος η θητεία των δημοτικών αρχών, κατά συνέπεια η διάρκεια της δημοτικής περιόδου ορίζεται εφεξής σε πέντε (5) έτη.
- Η εκλογή των αρχών των νέων Δήμων γίνεται την ίδια ημέρα κατά την οποία διενεργείται ψηφοφορία για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών και στα ίδια εκλογικά τμήματα και η εγκατάσταση  των αρχών που έχουν εκλεγεί γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών, ενώ η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

Επισημαίνεται ότι η θητεία των δημοτικών αρχών που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2014.
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας