Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Η Δέσποινα Μαρίνου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, με το συνδυασμό ‘ Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ‘, έκανε την παρακάτω δήλωση λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η απήχηση του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς» στηρίζεται στην αυθεντική και ανεξάρτητη συγκρότησή του, από ενεργούς πολίτες , που αποφασίζουν για τον τόπο τους με ανοιχτές δημόσιες δημοκρατικές διαδικασίες. Η έμπρακτη αντίστασή τους ,όλο το προηγούμενο διάστημα ,σε καταστροφικές επιλογές και η θετική τους παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες ,είναι αυτό που τους συνδέει και ταυτόχρονα προδιαγράφει τη μελλοντική τους δράση.
Το «Αυτοδιοικητικό κίνημα» είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα ,που δεν αποτελεί επιλογή κανενός κομματικού μηχανισμού και δεν έχει πάρει χρίσμα από κανέναν. Εκφράζει ένα μεγάλο φάσμα πολιτών ,που τους ενδιαφέρει η ουσία της πολιτικής πράξης και όχι η οπαδοποίηση.Με ανοιχτές , απόλυτα δημοκρατικές διαδικακασίες , συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιό μας , σε όλους τους Νομούς , και εκλέξαμε την Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες των Νομών της Στερεάς-Εύβοιας .
Ζητάμε ,λοιπόν, η ευρεία μέχρι σήμερα υποστήριξη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και άλλους φορείς, να γίνεται με ρητή αναφορά στον ανεξάρτητο χαρακτήρα του σχήματος.
Ζητάμε επίσης, από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που αναφέρονται σε μας, να αποδίδουν τον χαρακτηρισμό : ανεξάρτητη κίνηση πολιτών , για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και να μην αλλοιώνεται η προσπάθειά μας, που πιστεύουμε ότι αποτελεί ελπίδα και όχημα για το μέλλον.
Επιθυμούμε την ανοιχτή υποστήριξη , από τους ενεργούς πολίτες και τις συλλογικότητες , τα κινήματα , τους πολιτικούς σχηματισμούς ,που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας .
Οι πολίτες μας γνωρίζουν. Από τη Γκιώνα και την Οίτη , το Μαλιακό και τον Ευβοικό με τη ρυπαίνουσα Λάρκο , τον Κορινθιακό με την κόκκινη λάσπη ,την πάλη μας σε όλη την περιφέρεια ενάντια στο λιθάνθρακα , από τον Ασωπό και τα Μεσσάπια ,από την πάλη μας ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ , και στη συνέχεια εναντια στις μονάδες καύσης στη Θήβα , από τους αγώνες μας για τη διάσωση των μνημείων της ιστορίας μας [ Ακρόπολη Αυλίδας , Χαιρώνεια , Παναγίτσα στο Αλιβέρι , Λιμενοβραχίονας Καράβου , και τόσα άλλα ...] ,από τους αγώνες για τη διάσωση των ακτών , των κορυφογραμμών ,των υγροβιότοπων ,των καταφύγιων της άγριας ζωής , των δασών του Ελικώνα και της Δίρφης , την προστασία του Διμοσάρη .! .

Σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας !
Ολοι μαζί , μπορούμε !
Οχι στους ‘ δοτούς ‘ των κομάτων !
Ναι στους αγωνιστές , που εκλέγονται ανοιχτά και δημοκρατικά !
Οχι στις διχαστικές πολιτικές , ναι στην ενότητα , μέσα από τη γόνιμη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων !

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας