Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Κώστας Νικολιάς φοροτεχνικός σχολιάζει την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, Δ.Παπαναστασίου, δηλώνοντας πως "το να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου το θεωρώ προσβλητικό":

Όπως αναφέρω και στον τίτλο το να με θεωρούν …. ανόητο με ενοχλεί, θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στην ομιλία του πρώην δημάρχου Κονιστρών και υποψήφιου δημάρχου για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου κ. Παπαναστασίου στην πλατεία της Κύμης την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας κάποιες κάποιες διαπιστώσεις – ερωτήσεις στον πρώην δήμαρχο.
Αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε:
«…Και ο υποψήφιος Δήμαρχος συνέχισε: «Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν διάφορα πολυτελή φυλλάδια με απολογισμούς και προεκλογικές υποσχέσεις. Μιλάνε για 200 έργα στην Κύμη. Να τους θυμίσουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται μερικά από αυτά τα έργα που προβάλουν.
1- Ο δρόμος Στομίου-Πλατάνας είναι επί 2,5 χρόνια ακόμα με τα σακιά την άμμο και απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων με ευθύνη φυσικά των οδηγών.
2- Ο εσωτερικός δρόμος της Πλατάνας επισκευάζεται συνεχώς πρόχειρα, προς μεγάλη χαρά των εργολάβων, παραμένει, όμως πάντα άκρως επικίνδυνος
3- Η προβλήτα του λιμανιού, που επισκευάστηκε με μελέτη του Δήμου, δεν χρησιμοποιείται από το πλοίο, λόγω κακοτεχνίας
4- Ο βιολογικός καθαρισμός, που διαφημίζεται, λειτουργεί μόνο για τα βυτία, γιατί δεν υπάρχει δίκτυο, κι αν γίνει θα εξυπηρετεί μόνο τη μισή Κύμη.
5- Το ΚΕΠ της Κύμης, μετά από 8 χρόνια, υπολειτούργησε προεκλογικά
6- Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και αυτό μετά από 8 χρόνια δεν έχει ακόμα τελειώσει.
7- Το ινστιτούτο «Γ.Παπανικολάου» είναι μια απλή ιστοσελίδα και το σπίτι του ξέσκεπο.
8- Το νερό της Κύμης είναι όχι μόνο λίγο, αλλά και ακατάλληλο και οι πολίτες πίνουν μόνο εμφιαλωμένο. Και βέβαια, αυτό το ακατάλληλο νερό το πληρώνουν ακριβότερα από κάθε άλλο Δήμο της Ελλάδας.
9- Το αγροτικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση και το χειμώνα αδιάβατο
10- Το εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης είναι απαράδεκτο
11- Η παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης και η άναρχη στάθμευση σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης δημιουργούν, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, το αδιαχώρητο.
12- Τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα βιώνουν την εγκατάλειψη.»
1, 2 και 3. Αναφέρεται στον επαρχιακό δρόμο Στομίου – Πλατάνας; Δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται τα δεκάδες έγγραφα της Νομαρχίας για την «παράβαση» που έκανε ο δήμαρχος Κύμης και «τόλμησε» να συντάξει μελέτη για ένα έργο που ανήκει στην νομαρχία και δεν περίμενε πότε «θα» την έκανε η «μόνη αρμόδια» για αυτό υπηρεσία ; Πως μετά από τόσα χρόνια δήμαρχος δεν έχει ξεχωρίσει την λέξη « κακοτεχνία» (άρα λάθος κατασκευαστικό) από την μελέτη. Γιατί αν τυχόν είχε η μελέτη του δήμου πρόβλημα θα το είχατε κάνει σημαία!!
4. και 5. Ακόμα και εάν είναι έτσι όπως μας τα λέτε, για το βιολογικό της Κύμης, τι εννοείται; Έπρεπε να μην γίνει ούτε ο βιολογικός και τα βυτία να αδειάζουν στα ρέματα και στα ποτάμια όπως στον δήμο σας ; Το ΚΕΠ δεν έπρεπε να λειτουργήσει ;
6. Ίσως από άγνοια υπερβάλλει. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ήταν κάτι σχεδόν χαμένο για την Κύμη το 2003 που ανέλαβε ο δήμαρχος Κύμης. Έγινε με πρωτοβουλία του ότι χρειαζόταν (μελέτες, εγκρίσεις , χρηματοδότηση) και από το 2005 το έργο «εκτελείται» από την Νομαρχία.
7,8,9 και 12. Ξανά η άγνοια γίνεται συγχωροχάρτι. Τόσα Πανελλήνια και διεθνή ιατρικά συνέδρια και ημερίδες του Ινστιτούτου Παπανικολάου δεν είναι γνωστά στον πρώην δήμαρχο; Έργο κατά την άποψη του είναι μόνο το «γιαπί»; Τα έργα ανάπτυξης δεν τα καταλαβαίνει ; Ήρθε ποτέ στα χωριά της Κύμης για να ξέρει αν υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρει; Εδώ θα μου επιτρέψει να απαντήσω εγώ : ΟΧΙ! Άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας αποκαλεί «φοβισμένους» και ότι άλλο ….
10 και 11. Η ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κύμης που επιλύει όλα αυτά τα προβλήματα έχει πέσει στα αφτιά του πρώην δημάρχου; Ότι αντικαταστάθηκε όλο το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Κύμης, υπογειοποιήθηκαν τα καλώδια της ΔΕΗ κλπ και ότι πολύ σωστά ο δήμαρχος δεν έφτιαχνε για να ξαναφτιάχνει κάτι το έχει σκεφτεί;
Και για να μην κουράζω, όταν ένας δήμαρχος 12ετίας αναλώνει μια προεκλογική ομιλία στο να αναφέρετε στις (κατά την άποψη του) ελλείψεις του έργου του άλλου, χωρίς να μπορεί να αντιπαραθέσει έστω και ένα δικό του έργο, το επιεικέστερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι: Δεν σκοντάφτει ποτέ όποιος δεν περπατά.
Αναλύστε έστω και λίγο το δικό σας έργο, δεν ξεκινάτε σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις δικές σας προτάσεις και όραμα για τον νέο μας δήμο, έστω και αν θα εμφανίζεται άλλος ως δήμαρχος, το όνομα του οποίου καλό είναι να μάθουμε, πείτε μας πως μας εξασφαλίζεται ότι θα «υπακούσει» στις δικές σας «αρχές» νομιμότητας και διαφάνειας;
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ (2/11/2010 2:18:12 μμ)
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΘΩΜΑ.ΌΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Κ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΙΑ ΠΟΣΟΙ ΚΟΥΜΙΩΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ??ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.....
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας