Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

To 1o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που φιλοξενείται στην πόλη της Χαλκίδας και διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και χρειάζεται να δώσουμε δημόσια, συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον συμπατριώτη μας κ. Σταύρο Ιωάννου και ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς  και συντελεστές των ντοκιμαντέρ. Όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε ορισμένες πλευρές που αναδείχθηκαν με αφορμή αυτό το Φεστιβάλ.
Κατά πρώτον φάνηκε η γύμνια μας ως πόλη σε υποδομές, αφού δεν έχουμε να διαθέσουμε μια αίθουσα της προκοπής για την προβολή των ταινιών και την φιλοξενία των συζητήσεων, με δεδομένο ότι το λεγόμενο θέατρο «Παπαδημητρίου», δεν προσφέρεται για παρόμοιες δραστηριότητες. Οι αίθουσες αυτές προϋποθέτουν ένα βασικό επίπεδο ήχου και εικόνας αλλά και ένα στοιχειωδώς άνετο κάθισμα για να μπορεί να κάτσει κάποιος χωρίς πρόβλημα ενενήντα λεπτά!!!
Θα μπορούσε κάθε καλόπιστος να προσπεράσει τις προηγούμενες αδυναμίες και να ευχηθεί να πάρουν το μήνυμα οι ιθύνοντες και να φροντίσουν στο μέλλον να δημιουργηθούν αυτές οι απαραίτητες υποδομές.
Δεν μπορεί όμως να προσπεράσει κανένας πολίτης χωρίς να σχολιάσει, την  χορηγία κάποιων εταιριών και μάλιστα την διαφήμιση της χορηγίας τους στην τελετή έναρξης, από τα πιο επίσημα χείλη.

Και αναρωτιόμαστε, εάν ζητούμε έτσι αβασάνιστα τις χορηγίες κάποιων εταιριών,

•Πως θα απαιτήσουμε αύριο από την χορηγό αυτό που ήδη σήμερα, η τσιμεντόσκονη των εργοστασίων της πνίγει στην κυριολεξία τους κατοίκους των περιοχών του Αλιβερίου και της Χαλκίδας, να σταματήσει την χρήση ως καύσιμης ύλης των σκουπιδιών και των αποβλήτων της Αττικής (RDF) στα εργοστάσιά της, αυξάνοντας την μόλυνση του αέρα με καρκινογόνες ουσίες ;

•Πως θα απαιτήσουμε αύριο από την εταιρία που ήταν μέγας χορηγός του Φεστιβάλ, να εφαρμόζει τις κοινοτικές οδηγίες και τους κανονισμούς για τα χημικά τους προϊόντα ; Στην εταιρία που το λόμπι που ανήκει, αρνείται πεισματικά να ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους που περικλύονται στα χημικά που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας ;

Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να πάνε οι κάτοικοι του Μποπάλ της Ινδίας (η ταινία με το αντίστοιχο θέμα βραβεύθηκε), να ζητήσουν χορηγία από την UNION CARBIDE για την προώθηση του αιτήματος τους, για τιμωρία των υπευθύνων για τη μεγαλύτερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία που έγινε στην πόλη τους στο εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας. 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

23/1/2019
Αργία αποτελεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης....
Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

24/12/2018
Την απόφαση του να ασχοληθεί ενεργά με την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοίνωσε ο Πάνος Καραμούζης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας