Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι Ερετριείς και οι Αμαρύνθιοι αποφάσισαν. Οι μεγαλειώδεις, για τα τοπικά δεδομένα, συγκενρώσεις τόσο στην Ερέτρια , όσο και στην Αμάρυνθο, φωτογραφίζουν ως νέο Δήμαρχο Ερέτριας τον υποψήφιο του συνδυασμού " Δημιουργική ΄Ενωση Πολιτών" Βασίλη Βελέντζα.

Βασίλης Βελέντζας
Βασίλης Βελέντζας

Ο κ. Βελέντζας και στις δύο ομιλίες του διατήρησε τον ήπιο πολιτικό λόγο που μας έχει συνηθίσει και συνέχισε την καλή επικοινωνία που έχει αναπτύξει με τους δημότες των δύο Δήμων. Προτίμησε να αναφερθεί στο έργο που πρέπει να επιτελεσθεί μέχρι το 2013 και στις προτεραιότητες του προγράμματός του, χωρίς να κάνει χήση του "θα" και του "δεσμευόμαστε", όπως αφειδώς έκανε η αντίπαλός του, η οποία δεσμεύτηκε για εκτέλεση τόσο πολλών και τεραστίων έργων υποδομής, τα οποία προφανώς χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Ερέτριας, αλλά που εντάσσονται σε ένα γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό.

"Μετά από 35 χρόνια στη Πολεμική Αεροπορία, αποφάσισα να επιστρέψω στο τόπο μου για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από ένα άλλο πόστο. Μαζί με τους συνεργάτες μου τους οποίους επέλεξα και με επέλεξαν, άνθρωποι με αρχές και αξίες που ξέρουν να τις υπηρετούν, έχουμε όραμα και σχέδιο για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.΄Εχουμε τις ικανότητες, έχουμε τη δύναμη και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για το νέο Δήμο. Από σας ζητάμε το όραμά μας να γίνει και δικό σας όραμα. Ζητάμε τα αυτονόητα. Αναβάθμιση ποιότητας ζωής και αυτό δεν γίνεται με λόγια, γίνεται με έργα.

Ο Δήμος υπάρχει για να παρέχει υπηρεσίες και όχι να τον υπηρετούμε οι πολίτες. Εσείς θα απαιτείτε και εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ναυπηρετούμε όλες σας τις ανάγκες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου Δήμου. Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, πολλές υπηρεσίες που έως τώρα ανήκαν στις Νομαρχίες θα μεταφερθούν στους νέους Δήμους, όπως η Εφορία το Υγειονομικό κ.ά.. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά οι υπηρεσίες αυτές να λειτουργήσουν το γρηγορότερο, με σωστή οργάνωση, στελέχωση και επάνδρωση τους, υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

΄Οπως έχω αναφερθεί και άλλες φορές, προτεραιότητα για μας θα είναι η καθαριότητα με καθημερινμή αποκομιδή των σκουπιδιών, επέκταση της ανακύκλωσης, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος , η δενδροφύτευση, ο καθαρισμός και η οριοθέτηση των χειμάρων και των ρεμάτων. Η φροντίδα για ένα καλό οδικό δίκτυο και η ανάπτυξη Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας, η οποία θα ενώνει όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του νέου Δήμου φροντίζοντας να μη θιγούν το ΚΤΕΛ και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Τα αγροτικά ιατρεία θα λειτουργούν όλες τις ημέρες σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου.

'Εως το 2013 θα πρέπει να λειτουργήσει ο Βιολογικός καθαρισμός για να μπορούμε να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον και να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες. Είναι έργο πρώτης προτεραιότητος εάν θέλουμε να αναπτύξουμε τον Τουρισμό μας. Ακόμη πρέπει να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες της περιοχής μας, γιατί εμείς δεν θα δημιουργήσουμε , αλλά θα θα λύσουμε προβλήματα. ΄Οπου χρειάζεται θα γίνει επέκταση του Σχεδίου πόλεως γιατί γύρω από τις πόλεις μας υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί.

Οι νέοι μας, εκτός από όραμα και δημιουργική απασχόληση με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής κ.λ.π., χρειάζονται και άθληση. ΄Αλλωστε ο νέος Δήμος θα έχει τρείς ομάδες ποδοσφαίρου. Θα βοηθήσουμε οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις να γίνουν σύγχρονες για να προσελκύσουμε περισότερους νέους στον αθλητισμό.

Για κάθε μέρος ξεχωριστά θα φροντίσουμε να υλοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες μελέτες και να ολοκληρωθούν τα έργα που ήδη βρίσκονται στη φάση της εκτέλεσης".

Ο κ. Βελέντζας κλείνοντας την τελευταία προεκλογική του ομιλία τη Παρασκευή στην Αμάρυνθο, αφού ευχαρίστησε όλους τους συγκεντρωμένους που με την παρουσία τους του έδωσαν το στίγμα της νίκης , ως ιπτάμενος και τζέντλεμαν κράτησε την πολιτική αντιπαράθεση σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν θέλησε να κατηγορήσει την αντίπαλό του, η οποία στις δικές της προεκλογικές ομιλίες προσπάθησε με κάθε τρόπο να οξύνει τον πολιτικό αυτό αγώνα.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας