Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Μάθετε πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές 2010 στην Εύβοια, στην Χαλκίδα και στις άλλες περιοχές.

Στην Εύβοια για την εκλογή περιφερειάρχη βάζουμε έως 4 σταυρούς προτίμησης σε περιφερειακούς συμβούλους.

Στις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χαλκιδέων και όσοι ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια της Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης ή Ληλαντίων βάζουν έως 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας και έως ένα σταυρό για το σύνολο των υποψηφίων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών. Όσοι ψηφίζουν στις εκλογικές περιφέρειες Ανθηδώνος και Αυλίδος  βάζουν έως 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας και έως ένα σταυρό για το σύνολο των υποψηφίων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των σταυρών προτίμησης για κάθε εκλογική περιφέρεια ορίζεται ως ακολούθως:

Ως εκλογική περιφέρεια για τις δημοτικές εκλογές ορίζεται:

- Το σύνολο του δήμου αν δεν συνενώθηκε με κανέναν άλλο (πχ. Νέα Σμύρνη, Ασπρόπυργος, Θάσος)

- Η επικράτεια του δήμου που συνενώθηκε (πχ. Ελληνικό, Αργυρούπολη, Τριανδρία, Ηράκλεια Κυκλάδων)

- Το κάθε ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα των μεγάλων δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καλλιθέα, Περιστέρι)

- Αν η εκλογική περιφέρεια στην οποία ψηφίζει ο εκλογέας εκλέγει μέχρι 3 δημοτικούς συμβούλους, ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει μέχρι 1 υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής του περιφέρειας. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να επιλέξει μέχρι 3 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιφέρειάς του.

- Ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει μέχρι και 1 υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης εκλογικής περιφέρειας, όπου αυτές υπάρχουν (πχ. Ένας ψηφοφόρος της εκλογικής περιφέρειας Αργυρούπολης μπορεί να επιλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας Ελληνικού).

- Ο εκλογέας επίσης μπορεί να επιλέξει 1 υποψήφιο τοπικό εκπρόσωπο (σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους) ή 1 υποψήφιο του συμβουλίου τοπικής κοινότητας ή μέχρι 2 υποψηφίους του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας.

- Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης

- Επισημαίνεται ότι στο ψηφοδέλτιο που παραλαμβάνει ο ψηφοφόρος αναγράφεται επακριβώς ο ανώτατος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να βάλει ο εκλογέας για κάθε κατηγορία υποψηφίων, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας