Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Τώρα που ολοκληρώθηκε η φαρσοκωμωδία των καταλήψεων, ας συνοψίσουμε τα «διδάγματα» που μας άφησαν για το πώς γίνεται μία επιτυχημένη κατάληψη σχολικού κτιρίου :

-Δε χρειάζεται μαζικότητα. Αρκούν καμιά δεκαριά υποκινούμενοι μαθητές και οι «συνήθεις ύποπτοι» εξωσχολικοί που εμποδίζουν φασιστικά την πλειοψηφία των μαθητών να προσέλθει στις αίθουσες.

-Δεν απαιτεί, καν, εκλεγμένους μαθητικούς εκπροσώπους. Αρκεί ένα «συντονιστικό όργανο»-φάντασμα που συνεδριάζει…όλως τυχαίως, στο συνδικάτο των οικοδόμων στην Αθήνα, σε άγνωστες μέρες και ώρες.

-Δεν προϋποθέτει σοβαρότητα στα όποια αιτήματα. Απλά, στις γνωστές γενικότητες περί δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και στην πανθομολογούμενη έλλειψη υποδομών σε κάποιες σχολικές μονάδες, προστίθεται η…αντίθεση στο «Σχέδιο Καποδίστριας Β΄» και η συμπαράσταση σε φυλακισμένους ταραξίες, θέματα για τα οποία είναι…βέβαιο ότι ενδιαφέρονται οι 16άρηδες σήμερα.

-Απαιτείται η εμπνευσμένη καθοδήγηση δύο κομμάτων. Το πρώτο, λόγω της αποτυχίας των ιδεών του, ξέμεινε να διδάσκει την «επαναστατική γυμναστική» και εξαπολύει στελέχη του γύρω από τα σχολεία για να προετοιμάσουν το έδαφος.

-Το δεύτερο είναι εκείνο που ενοχλείται από τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας στις αίθουσες, επιθυμεί τα σχολεία των Σκοπίων να ονομάζονται «μακεδονικά»…για να τελειώνει το ζήτημα, σιχαίνεται τις μαθητικές παρελάσεις αλλά γουστάρει τα gay parade, και «κλείνει το μάτι» στους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

-Απαραίτητη θεωρείται και η δογματική αντίδραση, εκ μέρους των δύο κομμάτων, σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που απαγορεύει τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Για την ιστορία, το παιδί του ενός αρχηγού κόμματος σπουδάζει στο Αμερικάνικο Κολέγιο και το παιδί του άλλου σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Λονδίνο.

-Δεδομένος, για να πειστούν οι λιγοστοί μαθητές, πρέπει να παρουσιάζεται και ο σοσιαλιστικός και φιλολαϊκός χαρακτήρας των δύο κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο έχει τις πολυτελέστερες εγκαταστάσεις από όλα τα ελληνικά κόμματα και ότι υπήρξε, μέχρι πρόσφατα, μέτοχος σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων κινητής τηλεφωνίας που εξαγοράσθηκε από τον ΟΤΕ. Το δεύτερο έχει, με διαφορά, τον πλουσιότερο πολιτικό αρχηγό και στις πρόσφατες εκλογές πήρε τα υψηλότερα ποσοστά του στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

-Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η συμβολή ορισμένων καθηγητών-συνδικαλιστών. Είτε για να ξεσηκώσουν τα παιδιά, είτε για να βοηθήσουν στη συγγραφή των αιτημάτων, αλλά κυρίως για να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές ως μοχλό πίεσης δικών τους διεκδικήσεων, αφού με τις καταλήψεις και μάθημα δε γίνεται, αλλά γίνονται «ιδιαίτερα», και το μισθό τους τον παίρνουν ολόκληρο, σε αντίθεση με τις απεργίες. Κι όταν τελειώσουν οι καταλήψεις υπάρχει η «συνταγή» της καταγγελίας των συμβουλίων που μας…ξεβόλεψαν και χάσαμε τις διευθυντικές θέσεις, από τις οποίες παράγαμε το επί εικοσαετίας έργο μας.

Τέλος, ευεργετική θεωρείται και η απραξία των Εισαγγελέων, ιδιαίτερα όταν απουσιάζει ο έλεγχος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτός κι αν οι Εισαγγελείς δε γνωρίζουν τα άρθρα 330 και 334 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τα οποία «τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών όποιος εισέρχεται παράνομα σε δημόσιο κατάστημα και παραμένει στους χώρους του, παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τον χρησιμοποιεί, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» Οπότε, αφού δεν έχουμε συνέπειες, τα σχολεία τα λουκετάρουμε, τα σπάμε, τα καίμε και λογαριασμό δε δίνουμε, άμα λάχει.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

«Νέο ρεκόρ εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία. Αύξηση αιτήσεων κατά 15% σε σχέση με πέρυσι προς όλα τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας» Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 9-8-2007

«Ιδιωτικά Πανεπιστήμια από το παράθυρο. Αναγνωρίζονται από την Ε.Ε. τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Κύμα σπουδαστών αναμένουν τα Κολέγια εν όψει της αναγνώρισης τίτλων».
Δικτυακός τόπος www.in.gr, 20-10-2007

« Ένα εκατ. ευρώ, οι ζημιές στο σχολικό συγκρότημα στο Παγκράτι. Μέχρι και βαριοπούλες χρησιμοποίησαν οι καταληψίες. Πουλούσαν τους υπολογιστές στο Μοναστηράκι» Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος, 24-11-2007

Αυτά είναι τα αποτελέσματα αυτών που υποκινούν τις καταλήψεις και αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, τάχα γιατί νοιάζονται για τη Δημόσια Παιδεία. Τελικά, τη νοιάζονται ή την απαξιώνουν με κάθε τρόπο ;
Άντε παιδιά, και του χρόνου !


   Εκ του Γραφείου Τύπου

Η Υπεύθυνη Τύπου &      Ο Πρόεδρος Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ    
Δημοσίων Σχέσεων          & μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


Αναστασία Γιαννάκαινα        Κώστας Χατζής 
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας