Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες Αυλίδας προς τους αρμόδιους φορείς για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.
Με την ανακοίνωσή μας αυτή κοινοποιούμε προς τον τύπο την επιστολή μας με πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αυλίδας. Η επιστολή μας απευθύνεται προς:
Τον Δήμο Χαλκιδέων
Τον Δήμο Αυλίδας
Την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας
Την ΓΓ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Την Εισαγγελία Χαλκίδας
 
Η επιστολή έχει ως εξής:
 
Αξιότιμες/οι κυρίες/οι
Με την επιστολή μας αυτή σας κοινοποιούμε συνημμένα φάκελο με αντίγραφα υπογραφών διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αυλίδας για:
Την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα αμμοβολής που πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος και χωρίς καμιά διαδικασία ανακύκλωσης των αποβλήτων της αμμοβολής, ρυπαίνοντας της θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή.
Την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ μιας εταιρίας χημικών, η οποία καθημερινά ‘ποτίζει’ με δηλητηριώδεις οσμές την ατμόσφαιρα της Αυλίδας και μας υποχρεώνει να εμάς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής να αναπνέουμε μέρα – νύκτα τις επικίνδυνες καρκινογόνες οσμές της Χημικής αυτής βιομηχανίας.
 
Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Ευβοίας (Διεύθυνση Υγείας και Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, να εφαρμόσουν τον νόμο και να ελέγξουν και τις δύο επιχειρήσεις εάν εφαρμόζουν τους όρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων με βάση τους οποίους έχουν αδειοδοτηθεί. Επίσης ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα μετεγκατάστασης αυτών των μονάδων εκτός κατοικημένης ζώνης της περιοχής μας.
Ζητούμε από την δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα περιβάλλοντος να επέμβει αυτεπάγγελτα και να ελέγξει τις δημόσιες υπηρεσίες κατά πόσον εφαρμόζουν την περιβαλλοντική νομοθεσία για τις δύο αυτές συγκεκριμένες ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής μας.
 
Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο των Ενεργών Πολιτών ΑυλίδαςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας