Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύλληψη 26χρονου απο τη Ρουμανία, μέλους εγκληματικής οργάνωσης με πανελλήνια δράση, απο το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, σε συνεργασία με τα Α.Τ. Θηβών και Λειβαδιάς. Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές μηχανημάτων έργου και γεωργικών ελκυστήρων. Για τη σύλληψη έδωσε συνέντευξη τύπου, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.
Σύλληψη δράστη
Σύλληψη δράστη

Συνελήφθη απογευματινές της 15-11-2010 από το Τ.Α.Χαλκίδος 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης κλοπών γεωργικών ελκυστήρων και μηχανημάτων έργων σημαντικά μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα η υπόθεση έχει ως εξής:

 Την 20:30 ώρα της 14-11-10, τρεις άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τη μάντρα φύλαξης μηχανημάτων έργου, ιδιοκτησίας κατοίκου περιοχής Αμαρύνθου που βρίσκεται στη 27 χ/θ Ε.Ο Χαλκίδας - Λεπούρων, και αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο μηχανήματα έργων φορτώνοντάς τα σε επικαθήμενο φορτηγό που είχαν οδηγήσει μέσα στη μάντρα.
Γενόμενοι αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, διέφυγαν και εγκατέλειψαν στο σημείο το επικαθήμενο έμφορτο με τα αφαιρεθέντα μηχανήματα.
Στην καμπίνα του επικαθήμενου εγκατέλειψαν διαρρηκτικά εργαλεία, σφραγίδες εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που είχαν συστήσει στην Ελλάδα και στη Ρουμανία καθώς και παραστατικά φορτωτικών τα οποία συμπλήρωναν κατά περίπτωση ώστε να συνοδεύουν τη νταλίκα με τα κλεμμένα μηχανήματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-11-2010 ο 26χρονος συλληφθείς μετέβη στο Τ.Α.Θηβών και κατήγγειλε ψευδώς ότι την 8.00 ώρα της 14-11-2010 τρεις άγνωστοι δράστες, ένας εκ των οποίων ήταν ομοεθνής του, υπό την απειλή όπλου, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει σε χώρο προσωρινής στάθμευσης, στη χ/θ 70 της Ν.Ε.Ο.Αθηνών - Λαμίας το εν λόγω επικαθήμενο φορτηγό ιδιοκτησίας της εταιρείας όπου εργάζεται ως οδηγός.
Ο ανωτέρω κλήθηκε και προσήλθε στο Τ.Α. Χαλκίδας, βέβαιος ότι θα παραλάβει το φορτηγό αυτοκίνητό του το οποίο του γνωστοποιήθηκε ότι είχε βρεθεί.
 Εξεταζόμενος συμπληρωματικά σχετικά με τις συνθήκες κλοπής του ανωτέρω οχήματος, υπέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαν προκύψει από την συνεχιζόμενη από Τ.Α. Χαλκίδας έρευνα, ομολόγησε την συμμετοχή του στην απόπειρα κλοπής των προαναφερομένων μηχανημάτων στην περιοχή της Αμαρύνθου, την οποία διέπραξε με δύο ακόμα ομοεθνείς του.
  Ακολούθησε προανάκριση από το Τ.Α Χαλκίδας και σε συνεργασία με τα Τ.Α. Λειβαδιάς και Θηβών, προέκυψαν τα ακόλουθα :
 Ο συλληφθείς από κοινού με άλλους έξι γνωστούς στην προανάκριση και αναζητούμενους από υπηρεσίες μας ομοεθνείς του και επιπλέον άγνωστο αριθμό συνεργών, τα στοιχεία των οποίων δεν εξακριβώθηκαν ακόμη, έχοντας προαποφασίσει την διάπραξη κλοπών μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων, συνέστησαν εγκληματική ομάδα ιδρύοντας εταιρεία χονδρικού εμπορίου – ανταλλακτικών στην Ελλάδα με έδρα τη Νίκαια Πειραιώς.
 Η εταιρεία αυτή, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά της, αναλάμβανε εμπορία και μεταφορά υλικών, πρώτων υλών,χάρτου κ.λ.π. από Ρουμανία προς Ελλάδα, οδικώς μέσω Βουλγαρίας με φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της και ως οδηγούς χρησιμοποιούσε μέλη της ομάδας.
 Κατά την επιστροφή από Ελλάδα προς Ρουμανία τα λοιπά μέλη της ομάδας, έχοντας εντοπίσει γεωργικούς ελκυστήρες και μηχανήματα έργων συγκεκριμένων τύπων ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, σε περιοχές εγγύς του οδικού άξονα Αθηνών-Λαμίας-Θες/νίκης, ώστε να διευκολύνονται κατά τη φόρτωση και διαφυγή, οδηγούσαν το αυτοκίνητο της εταιρείας(νταλίκα) στα επιλεγμένα σημεία και αφού φόρτωναν τα κλαπέντα μηχανήματα, συμπλήρωναν παραστατικά φορτωτικής , έθεταν επί τόπου τις ανάλογες σφραγίδες και χωρίς χρονοτριβή ακολουθούσαν πορεία προς Ρουμανία, εξερχόμενοι των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν καν διαπιστωθούν από τους παθόντες και καταγγελθούν οι κλοπές των μηχανημάτων.
 Τα κλαπέντα οχήματα, αρχικά ξεφόρτωναν στην πόλη SUCEAVA όπου εδρεύουν εταιρείες με τις οποίες έχουν διασυνδέσεις και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις που δεν είναι δυνατό να εξακριβωθούν στην παρούσα φάση της έρευνας, δεδομένων των περιορισμένων χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
 Εκτός των μηχανημάτων έργων που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την 14-10-10, διέπραξαν σωρεία κλοπών παρομοίων μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων ιδίων τύπων και μάρκας(GCP ,JΟΗN DEER) με τον ίδιο τρόπο δράσης.
Από τη μέχρι τώρα διεξαχθείσα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εγκληματική ομάδα, διέπραξε συνολικά οχτώ κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργων και αποπειράθηκε να αφαιρέσει επιπλέον τέσσερα μηχανήματα από περιοχές Λειβαδιάς,Αλιάρτου Καπαρελίου και Κοκκινόβραχου Θηβών, Σωληναρίου Βοιωτίας και Δομοκού Φθιώτιδος, τις οποίες επέλεγαν με κριτήριο την εγγύτητα στον κεντρικό οδικό άξονα, ώστε να διευκολύνεται η διαφυγή τους.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε ενώπιον του Ανακριτή.
 Ερευνώνται υποθέσεις καταγγελθεισών κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργων από τις περιοχές της Λάρισας, Γιαννιτσών και Σπάτων Αττικής καθώς και η συμμετοχή των κατηγορουμένων και λοιπών μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
 


 
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Σάββας Κάμπαξης (20/11/2010 12:00:46 μμ)
την πεμπτη το απογευμα,εφυγε για την γειτονια των αγγελων ο γνωστος και σπουδαιος τραγουδιστης ΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,Γνωστος στους Χαλκιδεις.Η κηδεια του θα γινει σημερα Σαββατο ωρα 12.00
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας