Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την έναρξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που πραγματοποιείται στη Χαλκίδα κήρυξε ο νέος Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς. Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.
Θ.Μπουραντάς, Κλ.Περγαντάς και Ουρανία Παπανδρέου
Θ.Μπουραντάς, Κλ.Περγαντάς και Ουρανία Παπανδρέου

Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας από 19 μέχρι 21η Νοεμβρίου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που φιλοξενείται στις τρεις αίθουσες συνεδριάσεων της Νομαρχίας, μια παγκόσμια συνάντηση καθηγητών από τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Κύπρου και της Ελλάδας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Δασκαλάκη καθηγητή στο Μ.Ι.Τ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Κυρίες και κύριοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενεί στην πόλη της Χαλκίδας ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, το 27ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Με πραγματική χαρά, θέλω να σας καλωσορίσω όλους, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι το κλείσιμο των εργασιών θα έχει βρει την παιδεία και την επιστήμη πιο πλούσια σε σκέψεις, απόψεις και προτάσεις.

Η μεγάλη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων και εκπαιδευτικών σ΄αυτό το Συνέδριο αποδεικνύει όχι μόνο την επιστημονική εγκυρότητα του προγράμματος, αλλά και το ενδιαφέρον να προσεγγιστούν σημαντικές πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι άλλωστε γεγονός, ότι πιο πολύ από ποτέ, η ελληνική παιδεία, είναι ανάγκη να προσαρμόσει τη δομή της και τη λειτουργία της με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο, που θα παράγει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους επιστήμονες. Σ΄αυτό το σημαντικό εγχείρημα, η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι ένα βασικό θεμέλιο. Ένα θεμέλιο, που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί και να αναδειχθεί για να υποστηρίξει αποτελεσματικά το νέο μοντέλο της παιδείας ως αναπόσπαστο παράγοντα δόμησης μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Είναι εξίσου γεγονός, ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοένα και πιο πολύ αναδεικνύεται και τείνει πλέον να καταξιωθεί ο κομβικός ρόλος της επιστήμης των μαθηματικών τόσο σε επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας, όσο και στην εξέλιξη της κοινωνικής ζωής μιας χώρας.

Άλλωστε, ανεξάρτητα από τη σχέση του καθένα μας με τα μαθηματικά, η σπουδή τους είναι κατοχυρωμένη ως σπουδή επιστήμης της φιλοσοφίας. Εκ των πραγμάτων δηλαδή – και σε σας δεν λέω τίποτα καινούργιο – χωρίς να παραγνωρίζω τη σημασία άλλων επιστημών, οι ασχολούμενοι με τα μαθηματικά έχουν έναν ουσιαστικό, αλλά και σημειολογικό ρόλο στην κατανόηση και την οργάνωση μιας κοινωνίας με αξίες και μόρφωση.

Το Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που ξεκινά σήμερα, στο τριήμερο πρόγραμμά του, έχει να αναδείξει επιστημονικούς και κοινωνικούς στόχους. Είναι δίχως αμφιβολία ένα σημαντικό γεγονός, που γίνεται ακόμα σημαντικότερο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και καθηγητών του μαθηματικού χώρου.

Κυρίες και κύριοι,

Έχοντας την τιμή, ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, να προλογίζω το Συνέδριο, θέλω να υπογραμμίσω το ενδιαφέρον μας και την υποστήριξή μας σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ελληνική παιδεία. Είναι αυτονόητο ότι δηλώνουμε δυναμικά παρόντες στις προσπάθειες του Υπουργείου, της πολιτείας, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όλων των φορέων για να διαμορφωθεί στη χώρα μας ένα νέο, λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα παιδείας, ανοιχτό, κοινωνικό και αποτελεσματικό.

Επιθυμία μας και επιθυμία όλων είναι να συμβάλλουμε στοχευμένα για να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να ξεφύγει από τη στείρα μάθηση και να προσφέρουμε ως κράτος, γνώση βαθειά, γνώση που θα μπορεί να είναι ουσία και στάση ζωής.

Το τριήμερο αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει ένα σημαντικό βήμα, ένα βήμα προσέγγισης της επιστήμης με την κοινωνία. Το Συνέδριο αυτό, θεωρώ ότι έχει έναν ιδιαίτερο αξιακό συμβολισμό, μια και πραγματοποιείται αμέσως μετά την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου. Κι αν η επετειακότητα του Πολυτεχνείου προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε σαν εργαστήρι του μέλλοντος και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα. Το κεντρικό μήνυμα των γεγονότων του 73 για «Παιδεία», μας επιβάλλει να προβληματιστούμε ανοιχτά και ρηξικέλευθα και να εμβαθύνουμε σε μια διαδικασία συγκρότησης ενός σύγχρονου κώδικα εκπαιδευτικών και κοινωνικών αξιών.

Κλείνοντας, να συγχαρώ θερμά όλους όσους συμμετέχουν στο Συνέδριο, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία καθώς και τη Νομαρχία Εύβοιας, που εκπροσωπείται επάξια από το φίλο, Νομάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και στηρίζει έμπρακτα το θεσμό αυτό.
Εύχομαι και πάλι καλή δουλειά και καλή επιτυχία για να διαμορφωθεί μια γόνιμη και δημιουργική παιδεία στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

15/10/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους γονείς των μαθητών του Ειδικού νηπιαγωγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας