Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ:

Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων;
Μόλις τρεις μήνες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης του Μνημονίου για υπαγωγή των εργαζομένων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την άμεση καταβολή των μισθών τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι οι συνάδελφοι έχουν μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους αφού θα πληρώνονται μόνο για τις ημέρες που εργάζονται, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα πληρωθούν!!!
 Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς:
• Να πάρουν πίσω τη σύμβαση της ντροπής.
• Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
• Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Ακολουθείστε μας στο Google News