Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά την παρουσίαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι Ευβοείς που έδωσαν το παρών στο Badminton.
Βαγγέλης Μπαραμπούτης, Κώστας Ρουσόπουλος, Νίκος Μελισσάρης, Λουκάς Κατσίκας
Βαγγέλης Μπαραμπούτης, Κώστας Ρουσόπουλος, Νίκος Μελισσάρης, Λουκάς Κατσίκας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια συναντάται το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ντόρα Μπακογιάννη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός της, Δημοκρατική Συμμαχία. Η κ. Μπακογιάννη θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κόμμα και θα συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για «προσωπικό αδιέξοδο» και «γινάτι» της κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως «τίποτα καινοτόμο» δεν ακούστηκε κατά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της. Μόνη διαφοροποίηση της κ. Μπακογιάννη με τη ΝΔ αποτελεί το θέμα του Μνημονίου, σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Την ίδια ώρα, η Σοφία Καλατζάκου -εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας- έκανε λόγο στον ΒΗΜΑ 99,5 για «εγκλωβισμένους βουλευτές στη ΝΔ», που τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει πολύ.

Η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον Κ.Παπούλια θα γίνει στις 14:00 κατόπιν αιτήματος της ίδιας προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο της κόμμα και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Η ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» παρουσιάστηκε την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Μπάτμιντον ενώπιον περίπου 5.000 πολιτών. Σύμβολο του κόμματος είναι ένα δένδρο ελιάς σε μπλε και πορτοκαλί φόντο.

Το ιδρυτικό συνέδριο του «ανεξάρτητου συμμετοχικού δημοκρατικού κινήματος», όπως η ίδια το περιέγραψε, θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». Το πολιτικό του στίγμα, όπως δήλωσε η κ.Μπακογιάννη, τοποθετείται στο Κέντρο.

Η Ντ.Μπακογιάννη θα δώσει το βράδυ της Δευτέρας την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στις 23:30 στο MEGA.

Με σύμβολο ένα δέντρο ελιάς

«Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα» είπε χαρακτηριστικάη Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι σήμερα «τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς - Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα» και η Δημοκρατική Συμμαχία φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.


Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στην κριτική ότι ανήκε ως τώρα στο σύστημα το οποίο επικρίνει, ενώ μίλησε και για την επιλογή της να υπερψηφίσει τη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας -στάση που αποτέλεσε αφορμή για τη διαγραφή της από τη ΝΔ.

«Έχω και εγώ αλλάξει, διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς», είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία. Για το μνημόνιο ανέφερε: «Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Ή έγκριση του Μηχανισμού στήριξης, ή άμεση χρεοκοπία».

Η ίδια άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ, λέγοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν, κάνουν τεράστια ζημιά στους Έλληνες. «Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις πολιτικές προτεραιότητες της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κυρία Μπακογιάννη πρότεινε την καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην περιοχή του 20%, καθώς και την εθνική συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, μίλησε για την ανάγκη δεύτερης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς της αλλαγής νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές.

Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα στα οποία βασίζεται η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, το Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει προτεραιότητα στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων και στο να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά, σε μία Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική, στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ.Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Μεταξύ των παριστάμενων που υπέγραψαν την ίδρυση του Κινήματος ήταν απο την Εύβοια: Κώστας Ρουσόπουλος, Γιώργος Καπετάνιος, Νίκος Μελισσάρης, Λουκάς Κατσίκας, Μπάμπης Μανιάτης, Σταύρος Μακαρίου, Λευτέρης Κωνσταντινάκης και άλλοι. Βέβαια, να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και η "εντολή" κοινοβουλευτικού, να μην παραστούν άνθρωπου του περιβάλλοντός του στο Badminton.....

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας