Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ" – Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τα νέα διόδια στην Αγ. Τριάδα Φθιώτιδας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/11/2010. Θα συμμετέχει και το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στ.Ελλάδας. Νέα διόδια λειτουργούν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας.

κινητοποίηση για τα νέα διόδια
κινητοποίηση για τα νέα διόδια

Σε ανακοίνωσή του το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας αναφέρει:

Με αφορμή το άνοιγμα ενός ακόμη ιδιωτικού σταθμού διοδίων, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλούμε τους αιρετούς της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα την νέα Περιφερειακή αρχή, να απαντήσουν για τις δράσεις που θα αναλάβουν προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες που υποχρεώνονται να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στο δημόσιο οδικό δίκτυο.
Το τελευταίο διάστημα, στο τμήμα της Εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) που διασχίζει την περιφέρεια Στερεάς έχουν τοποθετηθεί 7 νέοι σταθμοί διοδίων κεντρικά και πλευρικά, από τους οποίους οι 5 είναι ήδη σε λειτουργία.
Καλούμε τους κατοίκους της Στερεάς και όλους τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια»:
• Γιατί πληρώνουμε υπερβολικά υψηλά τέλη κυκλοφορίας για άθλιους δρόμους
• Γιατί έχουμε ήδη πληρώσει πολλές φορές για τις απαλλοτριώσεις και την κατασκευή του Εθνικού Οδικού Δικτύου
• Γιατί οι εταιρείες εισπράττουν υπέρογκα διόδια, ενώ η ΠΑΘΕ είναι γεμάτη κακοτεχνίες
• Γιατί οι νέοι σταθμοί επιβαρύνουν με καυσαέρια το περιβάλλον και δυσκολεύουν την κυκλοφορία
• Γιατί εδώ και ένα χρόνο γίνονται διαρκείς κινητοποιήσεις κατοίκων σε όλη τη χώρα: Από το Ρίο, την Πάτρα, την Κόρινθο , την Ελευσίνα, τις Αφίδνες, τη Θήβα, τα Μάλγαρα, την Τραγάνα, τον Μώλο μέχρι την Πιερία και την Θεσ/νικη, το κίνημα διογκώνεται.
• Γιατί τα διόδια και οι νέοι σταθμοί αυξάνονται διαρκώς
• Γιατί οι αποικιακές συμβάσεις τους δίνουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν παντού πλευρικά διόδια και να αυξάνουν το αντίτιμο.
• Γιατί αν δεν αντιδράσουμε θα το κάνουν!

Δεν παραχωρούμε τους δημόσιους δρόμους –
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των κατοίκων της Φθιώτιδας

Νέα διόδια θα λειτουργήσουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας.

Ειδικότερα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξεκινούν τη λειτουργία τους τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα που βρίσκονται κοντά στις Θερμοπύλες. Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο διόδια που θα λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία με την ολοκλήρωση των έργων στον εθνικό δρόμο.

Τα ΙΧ θα πληρώνουν 1,55 ευρώ, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, τα φορτηγά και λεωφορεία με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν 4 ευρώ για τη διέλευσή τους, ενώ τα βαριά οχήματα θα καταβάλουν 5,6 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα διόδια έχουν προβλεφθεί με τη σύμβαση παραχώρησης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδος του γνωστού Ε65. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα διόδια θα εισπράττεται το τίμημα για τη χρήση της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας από το ύψος της Σκάρφειας- λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα και μέχρι την είσοδο της Λαμίας.

Παράλληλα, προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και πλευρικά διόδια τόσο στην περιοχή του Μώλου, αλλά και στην περιοχή των Θερμοπυλών στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών - Άμφισσας Ιτέας.

Τα συγκεκριμένα διόδια υπήρχε πρόβλεψη να λειτουργήσουν από τον περασμένο Απρίλιο. Η ολοκλήρωση των έργων κατασκευής τους έχει γίνει από τον Αύγουστο και μπαίνουν σε λειτουργία από την Τρίτη.

Πάντως μέσα στα όρια της Φθιώτιδας θα είναι ο τρίτος σταθμός μετωπικών διοδίων που θα λειτουργεί μετά τα διόδια της Τραγάνας και τα διόδια της Πελασγίας, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων της παράκαμψης της Στυλίδας, που καθυστερεί, θα λειτουργήσει ένας ακόμη σταθμός διοδίων 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας προς τη Στυλίδα.

Ενστάσεις για τη λειτουργία των διοδίων

Φορείς της αυτοδιοίκησης, κινήσεις πολιτών αλλά και πολιτικά κόμματα έχουν εκφράσει ενστάσεις στη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων εδώ και χρόνια και γίνονται κινήσεις ακόμη και για κατάληψη των διοδίων την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους.

Βασικό επιχείρημα που καταθέτουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παράπλευροι δρόμοι με συνέπεια ακόμη και για μετακινήσεις μέσα στον ίδιο τους το δήμο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας