Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανακοίνωση του Τομέα Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της ΟΝΝΕΔ για τα προβλήματα στο κλάδο οικοδομής και κατασκευών στη Χώρα.

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τις αποφάσεις της για τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών.
Από τη μία πλευρά, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει «αναπτυξιακό μέτρο» την αναστολή επιβολής του πόθεν έσχες στην αγορά πρώτης κατοικίας, την αναστολή δηλαδή ενός μέτρου δικής του έμπνευσης, που θα είχε μηδενική απόδοση για το κράτος και αρνητικότατες συνέπειες για την αγορά. Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, κάποιος μάλλον πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «αναπτυξιακό» χαρακτηρίζεται ένα μέτρο που βελτιώνει την παραγωγή ενός κλάδου και διευρύνει τις δυνατότητες της αγοράς και όχι η αναστολή κάποιας φοροεισπρακτικής απόφασης.
Πάνω στους πανηγυρισμούς δε για τη... μεγάλη επιτυχία της αναστολής, ξεχνά το γεγονός ότι από τα μέσα του 2011 έρχεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση την οικοδομική δραστηριότητα και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αντί για δύο σπρωξιές προς το γκρεμό, προτίθεται να μας δώσει μόνο μία. Τα 120.000-150.000 αδιάθετα ακίνητα αποτυπώνουν με τον πιο κυνικό τρόπο την πραγματική κατάσταση της αγοράς, σε περίπτωση που ο Υπουργός ενδιαφέρεται να τη μάθει.
Από την άλλη, όταν το κράτος έρχεται στη θέση του «ιδιοκτήτη», όχι μόνο αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά αξιώνει απ’ αυτές την έγκαιρη καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στα ανεξόφλητα τιμολόγια! Πρωτοφανής η επίδειξη παράνοιας του κρατικού μηχανισμού, τη στιγμή που ο κλάδος της κατασκευής ασφυκτιά και μεγάλα εργοτάξια (πχ ΠΑΘΕ) κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) στέλνει –δικαίως- απεγνωσμένες επιστολές προς ώτα κωφεύοντα, τόσο για το παραπάνω ζήτημα όσο και για τη σταδιακή έστω απόδοση των παρακρατηθέντων εργοληπτικών φόρων. Η Κυβέρνηση όμως παραδίδει μαθήματα δικαιοσύνης, απαιτώντας τα απλά και προφανή: να αποδίδεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας, χωρίς να έχει πληρωθεί η καθαρή, να παρακρατείται ο προβλεπόμενος φόρος από ένα εισόδημα που δεν έχει εισπραχθεί και να αποδίδεται φορολογική δήλωση που να απεικονίζει έσοδα που ποτέ δεν υπήρξαν.
Ως ΟΝΝΕΔ, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος απ’ το πρόβλημα θεωρούμε πως είναι να δοθεί δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ για τα ανεξόφλητα τιμολόγια, καθώς και η σταδιακή επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων. Είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας στοιχειώδους φορολογικής δικαιοσύνης σε ένα κλάδο που δοκιμάζεται πολλαπλά το τελευταίο διάστημα.

 
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Έκτακτα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Ευβοίας για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Ευβοίας για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

16/02/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Ευβοίας, ανακοινώνουν την διαμόρφωση των δρομολογίων των Υ...
3ο χρυσό για το πινγκ-πονγκ Χαλκίδας

3ο χρυσό για το πινγκ-πονγκ Χαλκίδας

16/02/2018
Οι προκριματικοί αγώνες της Στερεάς Ελλάδας που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα λίγους μήνες πριν την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος έχει γίνει πλέον θεσμός και τα τελε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας