Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Αποτελέσματα χρήσης εννεαμήνου 2010 του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής. Τα αποτελέσματα αντανακλούν την περαιτέρω κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις ύψους 304,62 εκατ. ευρώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2010, μειωμένες κατά 24,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 266,09 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 26,3% σε σύγκριση με το πρώτο εννεάμηνο του 2009.
 
Η κάμψη του κύκλου εργασιών του Ομίλου και της Εταιρείας, οφείλεται στην πτώση του όγκου πωλήσεων τσιμέντου τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και τις αγορές του εξωτερικού. Οι πωλήσεις τσιμέντου στην εγχώρια αγορά επηρεάστηκαν από τη χαμηλή ζήτηση στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς κατοικιών και την περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Δημοσίας Χρήσεως μεταφορέων κατά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο συνέβαλλαν σε σημαντική κάμψη του όγκου πωλήσεων τσιμέντου στην εσωτερική αγορά. Επίσης, η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού επέδρασε στην κάμψη του κύκλου εργασιών το εννεάμηνο του 2010. Συντονισμένες προσπάθειες και μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό του λειτουργικού κόστους και η βελτιστοποίηση των παραγωγικών και εφοδιαστικών λειτουργιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Excellence 2010 του Ομίλου Lafarge, αντιστάθμισαν μερικώς την πτώση των όγκων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 ήταν 41,24 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 49,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Εταιρείας ήταν 45,02 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 45,8% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2009.

Ο Όμιλος παρουσίασε το πρώτο εννεάμηνο του 2010 ζημιές μετά από φόρους 14,09 εκατ. ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2009 είχε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 29,95 εκατ. ευρώ. Η Εταιρεία παρουσίασε το πρώτο εννεάμηνο του 2010 ζημιές μετά από φόρους 1,92 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 43,41 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας