Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας καταγγέλλει την τοποθέτηση αναπληρωτών δασκάλων σε θέσεις γυμναστών σε σχολεία της Χαλκίδας.

 Παρά τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ολοήμερα σχολεία στην Εύβοια, ακόμα και σήμερα τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα παραμένει στάσιμο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού και στο πρωινό πρόγραμμα αρκετών σχολείων δεν υπάρχουν γυμναστές.
 Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, στο ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων γυμναστών, διόρισαν και τοποθέτησαν (την 16η-11-2010) με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας αναπληρωτές δασκάλους (!!) σε οργανικές θέσεις που προβλέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής. Τρεις δάσκαλοι σε θέσεις γυμναστών για τα «πιλοτικά ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου» του 9ου Χαλκίδας και της Δροσιάς!!
 Περιφρονούν την ύπαρξη χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους, από αυτούς των άλλων κλάδων.
 Όμως, η σημαντικότερη συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η υποβάθμιση του θεσμού του «πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου» το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν!!
 Από τη μια προσβλέπουνε σε ψηφιακές καινοτομίες με προσανατολισμό στο μέλλον και από την άλλη οπισθοδρομούνε με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα προς το παρελθόν, υιοθετώντας εκπαιδευτικές πρακτικές βγαλμένες από το χρονοντούλαπο εις βάρος ενός πολύ ζωτικού τομέα της εκπαίδευσης.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας