Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τη νέα απόφαση του ΟΓΑ να υπάγεται ο νομός στη Λαμία

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας κ. Κατσέλη σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ οι ασφαλισμένοι της Εύβοιας να εξυπηρετούνται στην υπηρεσία της Λαμίας, αντί της Αθήνας. Ο βουλευτής, συμφωνώντας με παλαιότερη απόφαση του πρώην διοικητή του οργανισμού κ. Λ. Παπαγεωργόπουλο το 2007, όταν ιδρύθηκε το υποκατάστημα της Λαμίας, να εξαιρεθούν ο νομός της Εύβοιας και της Βοιωτίας λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τη βουλευτή του νομού κ. Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη προς την Υπουργό Εργασίας τα ακόλουθα:

Κυρία Υπουργέ,
Ο νομός της Εύβοιας έχει περίπου 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΓΑ και περίπου 10.500 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από την κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα.
Από τον Ιανουάριο του 2007, όταν ιδρύθηκε το υποκατάστημα του ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, η Εύβοια, όπως και η Βοιωτία, είχαν εξαιρεθεί από την υπαγωγή τους στη Λαμία, λόγω γειτνίασης με την Αθήνα.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010, η διοίκηση του οργανισμού αποφάσισε όλοι οι ασφαλισμένοι των πέντε νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να εξυπηρετούνται στο υποκατάστημα του οργανισμού της Λαμίας από 1η Ιανουαρίου 2011. Ωστόσο, από τις απομακρυσμένες περιοχές του νομού Εύβοιας και σε συνάρτηση με το κακό οδικό δίκτυο, είναι σημαντικά πιο εύκολη η πρόσβαση και μετακίνηση των πολιτών προς την Αθήνα, παρά προς την Λαμία. Άλλωστε, στο υποκατάστημα της Λαμίας σημειώνονται ήδη σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες με την υπαγωγή και των πέντε νομών εκεί, η εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέπεται εξαιρετικά δυσχερής.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός
• Συμφωνείτε με τους ως άνω λόγους να παραμείνει η υπαγωγή των ασφαλισμένων του νομού Εύβοιας στην κεντρική υπηρεσία της Αθήνας και να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ;

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας